NASA'nın projesiyle isminiz güneşe gidecek!

bilet
bilet

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, uzaya göndereceği aracı Parker Solar Probe ile isminizi Güneş'e ulaştırma imkanı tanıyor.

Geçtiğimiz yıl da buna benzer bir proje yapan NASA, 2.4 milyon ismi Mars'a taşımıştı. Bu sene Star Trek'teki Captain Kirk rolündeki aktör William Shatner ile tanıtılan projede Güneş'in yörüngesine yollanacak olan Parker Solar Probe uzay aracı da isminizi küçük bir mikroçip yardımıyla Güneş'e ulaştıracak. Unutmayın! Son tarih 17 Nisan.

Maryland'de tasarlanan ve küçük bir otomobil büyüklüğündeki Parker Solar Probe, Güneş'e en fazla yaklaşan uzay aracı olacak.
John Hopkins Üniversitesi'nde Uygulamalı Fizik Bölümü'nde çalışan Nicky Fox, Parker Solar Probe'un bilim insanlarının on yıllardır ortaya çıkarmaya çalıştığı Güneş'e ait sırları ortaya çıkaracağını söyledi.
Maryland'de tasarlanan ve küçük bir otomobil büyüklüğündeki Parker Solar Probe, Güneş'e en fazla yaklaşan uzay aracı olacak. John Hopkins Üniversitesi'nde Uygulamalı Fizik Bölümü'nde çalışan Nicky Fox, Parker Solar Probe'un bilim insanlarının on yıllardır ortaya çıkarmaya çalıştığı Güneş'e ait sırları ortaya çıkaracağını söyledi.
NASA'nın Hot Ticket diye isimlendirdiği bu etkinliğe katılım elbette ücretsiz. Aşağıdaki linke tıklayarak isminizi Güneş'in yakıcı atmosferine taşıyabilirsiniz. 
http://parkersolarprobe.jhuapl...
NASA'nın Hot Ticket diye isimlendirdiği bu etkinliğe katılım elbette ücretsiz. Aşağıdaki linke tıklayarak isminizi Güneş'in yakıcı atmosferine taşıyabilirsiniz. http://parkersolarprobe.jhuapl...
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >