NASA’nın “zaman makinesi” son virajda

NASA.
NASA.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi, daha da sık söylenen adıyla NASA, Hubble Uzay Teleskobu’nun yerine geçmesi için ortaya çıkardığı James Webb Uzay Teleskobu için ciddi bir adım daha atıldı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Hubble Uzay Teleskobu'nun yerini alması için geliştirdiği ve içinde barındırdığı oldukça gelişmiş kızılötesi mercekler vasıtasıyla yıldızların geçmişteki hallerini gözlemleyebilme şansına sahip olan James Webb Uzay Teleskobu son aşamaya doğru emin adımlarla ilerliyor. Yıldızların yaydığı ışık, ışık hızıyla hareket ediyor. Yıldızlara bakıldığında esasen geçmişe bakılmış oluyor denilebilir.

Yıldızlardan yayılan ışık, ışık hızıyla ilerliyor. Yıldızlara bakarken aslında geçmişe bakılmış oluyor. Bu nedenle bilim dünyasında "zaman makinesi" olarak da isimlendirilen teleskobun yapımı geçtiğimiz aylarda sona erdirilmişti. Yer operasyonu ve teleskop arasında bulunan bağlantıyı başarılı bir şekilde test eden NASA, proje için mutlu sona bir adım daha yaklaştı. Son testleri NASA'nın Johnson Space Center isimli tesisnde yapan ekip yeni uzay teleskobunun sorunsuz çalıştığını bildirdi. 'Zaman makinesi' olarak anılan teleskop Hubble ile ulaşılamayan bölgelerin taranmasına olanak sağlayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >