Necati Şaşmaz: "Allah en büyük intikam alıcıdır"

​Necati Şaşmaz: "Allah en büyük intikam alıcıdır"
​Necati Şaşmaz: "Allah en büyük intikam alıcıdır"

Necati Şaşmaz, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı insanların özgürce ibadetlerini yapabileceği bir yer haline getirmesi temennisinde bulundu.

Kurtlar Vadisi" dizisindeki "Polat Alemdar" karakteriyle tanınan Necati Şaşmaz, daha önce diziye bağlantılı olarak "Kurtlar Vadisi Irak", "Kurtlar Vadisi Gladio" ve "Kurtlar Vadisi Filistin" filmlerinde izleyiciyle buluştu.

Şimdilerde yeni filmi "Kurtlar Vadisi Vatan"ın çekimlerini bitiren oyuncu, 2018 başında ise "Kurtlar Vadisi Kaos" dizisini ekranlara getirmeyi planlıyor. İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine ilişkin, açıklama yapan Şaşmaz, Kudüs'ün tüm insanlık alemi için değerli olduğunu söyledi.

Şaşmaz, Kudüs gibi dünyanın birçok şehrinde farklı dinlerden ibadet mekanlarının bir arada olduğuna işaret ederek, "İyi gözlemlemek gerekir. Mesela İstanbul'da da hem sinagog hem kilise hem de camiler vardır. Bunlarla iyi geçinen, birbirleriyle uyum ve barış içinde yaşayan insanlar, her zaman başkaları tarafından rahatsız edilerek birbirleriyle düşürülmeye çalışılmış" ifadelerini kullandı.

İsrail ile oynandığını düşünüyor

İsrail üzerinde oyunlar oynandığı yorumunda bulunan Şaşmaz, şöyle devam etti: "Umarım İsrail devleti bu mantaliteden ve tuzaktan kurtulur. Çünkü birileri onlar için de oynuyor diye düşünüyorum. Şimdiye kadar İsrail devletinin oynadığını düşünüyordum. Artık İsrail'in de üzerinde oynandığını düşünüyorum. Dünyanın, barış dünyası olması gerekir. Bunun en büyük savunucuları kendileri, söylemlerinden öyle anlıyoruz ama 'Kurtlar Vadisi Filistin'de, o zamanki politikalarından kaynaklı aksini gördüğümüz için bir film yapmıştık" dedi.

Mescid-i Aksa'da insanlar özgürce ibadet etmeli

Şaşmaz, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı insanların özgürce ibadetlerini yapabileceği bir yer haline getirmesi temennisinde bulunarak, "Umarım mantıklı bir çizgiye gelebilirler. (Mescid-i Aksa'nın) altını oymaktan vazgeçerler. Oradan çıkanlar her ne ise geri teslim ederler. Çünkü bunlar bir başka inancın hakkına tecavüz olmuş oluyor. Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki etme bulma dünyası. Bugün yaşıyorsunuz, yarın sizin başınıza geliyor. Siz yapıyorsunuz, öbür gün sizin başınıza geliyor. Allah en büyük intikam alıcıdır, müntakimdir ve hangi elle intikam alır onu da kendisi bilir" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >