Necip Fazıl Kısakürek ödülleri sahiplerini buldu

necip fazıl
necip fazıl

Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in manevi mirasını yaşatmak adına düzenlenen Necip Fazıl Kısakürek ödülleri sahiplerini buldu.

Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in manevi mirasını yaşatmak adına düzenlenen Necip Fazıl Kısakürek ödülleri sahiplerini buldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle bu yıl 4.'sü düzenlenen ödül töreninde 6 ayrı dalda 7 kişi ödüllerin sahibi oldu.

Bu yıl diğerlerinden farklı olarak Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü de sahibini buldu.

Jüride: Eleştirmen-yazar Beşir Ayvazoğlu, şair Osman Konuk, Prof. Dr. Turan Karataş, Prof. Dr. M. Fatih Andı ve Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç yer aldı.

İşte ödül alan isimler

Bu yıl ödüle 6 dalda 7 isim layık görüldü.
Bu yıl ödüle 6 dalda 7 isim layık görüldü.
Necip Fazıl Şiir Ödülü: Ahmet Murat
Murat ödüle, Modern Türk şiirinde ana akım içinde kalıp, hem geleneksel hem de modern şiir birikimine yaslanarak özgün bir eser ortaya koyması sebebiyle bu ödüle layık görüldü.
Necip Fazıl Şiir Ödülü: Ahmet Murat Murat ödüle, Modern Türk şiirinde ana akım içinde kalıp, hem geleneksel hem de modern şiir birikimine yaslanarak özgün bir eser ortaya koyması sebebiyle bu ödüle layık görüldü.
Necip Fazıl Hikaye-Roman Ödülü: Necip Tosun
Tosun ödüle, hikâyeciliği ve Türk hikâyeleri üzerine yaptığı araştırma ve çalışmalar sebebiyle layık görüldü.
Necip Fazıl Hikaye-Roman Ödülü: Necip Tosun Tosun ödüle, hikâyeciliği ve Türk hikâyeleri üzerine yaptığı araştırma ve çalışmalar sebebiyle layık görüldü.
Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü: Betül Nurata
Nurata ödüle, günlük yaşamlara açtığı geniş pencere ile nesnelere ve gerekçelere yüklediği taze anlam alanlarıyla oluşturduğu öykü dili denemeleri sebebiyle layık görüldü.
Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü: Betül Nurata Nurata ödüle, günlük yaşamlara açtığı geniş pencere ile nesnelere ve gerekçelere yüklediği taze anlam alanlarıyla oluşturduğu öykü dili denemeleri sebebiyle layık görüldü.
Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü: Emre Ergin
Ergin ödüle, roman yazma tekniğindeki yeni denemeleri, kişi/tip oluşturmadaki bulgucu zekâsı ve ‘Beş Kere Halil’ romanıyla hayata ve dünyaya karşı bakışı sebebiyle layık görüldü.
Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü: Emre Ergin Ergin ödüle, roman yazma tekniğindeki yeni denemeleri, kişi/tip oluşturmadaki bulgucu zekâsı ve ‘Beş Kere Halil’ romanıyla hayata ve dünyaya karşı bakışı sebebiyle layık görüldü.
Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülü: N. Ahmet Özalp
Özalp ödüle, kültür ve edebiyat dünyasında geçmişle bugünü buluşturan çalışmaları sebebiyle layık görüldü.
Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülü: N. Ahmet Özalp Özalp ödüle, kültür ve edebiyat dünyasında geçmişle bugünü buluşturan çalışmaları sebebiyle layık görüldü.
Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü: Cemalettin Latiç
Latiç ödüle, Bosna Hersek ile Türkiye arasında köprü vazifesi gören aydınlardan biri olması sebebiyle layık görüldü.
Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü: Cemalettin Latiç Latiç ödüle, Bosna Hersek ile Türkiye arasında köprü vazifesi gören aydınlardan biri olması sebebiyle layık görüldü.
Necip Fazıl Saygı Ödülü: Teoman Duralı
Duralı ödüle, Türk felsefe kültürüne ve düşünce hayatına sunduğu önemli katkılar sebebiyle layık görüldü.
Necip Fazıl Saygı Ödülü: Teoman Duralı Duralı ödüle, Türk felsefe kültürüne ve düşünce hayatına sunduğu önemli katkılar sebebiyle layık görüldü.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >