Necmettin ve Aybüke öğretmen unutulmadı

Necmettin ve Aybüke Öğretmen
Necmettin ve Aybüke Öğretmen

Terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Necmettin Yılmaz ve müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın unutulmadı.

Şanlıurfa'nın merkezine 60 kilometre uzaklıkta bulunan Çiftçibaşı Mahallesi’nde görev yaptığı okulda ismi yaşatılan şehit öğretmen Necmettin Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde unutulmadı.

Şehit Necmettin öğretmenin hüzünlü öğrencileri, tahtaya 'Necmettin öğretmenim 24 Kasım Öğretmenler Günü’n kutlu olsun' diye yazarak, fotoğrafının önüne karanfil bıraktı. Buruk geçen törende öğrencilerin hüznü, yüzlerine yansıdı.

Öğrencilere şehit Necmettin öğretmenden geriye kalan ise geçen yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde çektiği fotoğraf karesi oldu.

Öğrenciler masadaki fotoğraflara bakarak hüzünlendiler. Öğretmenlerinin masasına karanfil bırakan öğrenciler, onu çok sevdiklerini dile getirdiler.

  • Necmettin öğretmeni çok sevdiklerini söyleyen 4. sınıf öğrencisi Ayla Sunkar, "24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun. Geçen sene de Öğretmenler Günü’nü kutladık, öğretmenimize çiçek ve hediye verdik" diye konuştu.

Salih Çaçan ise "Necmettin öğretmenime çiçek verdik, hediye falan verdik. Onu çok seviyorduk, onu hiç bir zaman unutmayacağız, o da bizi çok seviyordu, o da bizi unutmayacaktır" dedi.

Şehit Aybüke öğretmen

Şenay Aybüke Yalçın, Batman'da 10 Haziran'da Kozluk Belediye Başkanına yönelik düzenlenen silahlı saldırıda isabet eden kurşunlar yüzünden 22 yaşındaki genç müzik öğretmeni şehit olmuştu.

Yalçın, Uludağ Üniversitesi'nde panelde anıldı. Duygu dolu anların yaşandığı paneli izleyenler gözyaşlarına hakim olamadı.

Aybüke hocasına duydukları sevgileri anlatmaları için öğrencilerine yazılar yazdırdıklarını ve bu yazıları bir kitaba dönüştürdüklerini aktaran Müdür Işık, Aybüke öğretmenin şehit düştüğü günü de gözleri dolarak anlattı.

  • Şehit edildiği gün Aybüke öğretmenin kırmızı bir elbise giydiğini açıklayan Işık, "9 Haziran günüydü. O gün karne dağıtılacaktı. İnanın o zaman kadar saçımda tek beyaz yoktu. O günden sonra oldukça fazla beyaz saçım çıktı. Aybüke'ye o gün, 'bir yılın bitti, 5 yılın kaldı' dedim. Müdürüm '5 yıl da biter' dedi. Öyle çıktı gitti. Ramazan ayıydı. Ben de eve gitmiş, dinleniyordum. 10 dakika sonra telefon çaldı. 'Hocam çabuk gelin, öğretmenlerimiz tarandı' dedi. Koştuk, hastaneye gittik. Aybüke'yi gördüm. 15 dakika sonra da şahadet haberi geldi. Çok zor bir süreçti. Ancak öğrencileri de bizler de onu asla unutmayacağız. 7 ay bizimle kaldı. İnanıyorum ki bıraktığı iz hiçbir zaman silinmeyecek. O eylemde hedef belediye başkanıydı. Belediye başkanının aracından 21 kurşun izi çıktı. Kimseye bir şey olmadı. Ancak Aybüke öğretmenin bulunduğu araçtan tek bir kurşun izi çıktı. Şoförün kapısına değen bir kurşun, araçta 5 kişi bulunmasına rağmen arka koltukta ortada bulunan öğretmenimize değdi. Bir cuma günü, ramazan ayında, oruçluyken şehit oldu. Ülkemizdeki herkes de o günden beri bizi yalnız bırakmadı. Halen öğretmenimizin okulundaki müzik odasına enstrümanlar gelmeye devam ediyor. Türkiye’nin yarınları için yeni Aybüke öğretmenler olmanızı istiyoruz" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >