Need For Speed yeni oyunuyla özüne dönebilir

Efsane oyunlar arasında yer alan Need For Speed, yeni oyunuyla adeta köklerine dönme kararı almış olabilir. Efsane yarış oyunu serisi için Need For Speed Arena oyununun isim hakları alındığı öğrenildi. Yeni isim hakkının 7 Kasım tarihinde alındığı görülüyor.

Yeni Need For Speed oyunu hakkında tam bilgi yok; şu anlık bilinen isim hakkının alındığı yönünde. Fakat oyun severler arasında tahminler yapılmaya başlandı bile. Need For Speed Arena adıyla alınan yeni oyununun isim hakları belgesi incelendiğinde ürün bilgisinde bilgisayar oyunu, indirilebilir oyun ve çevrimiçi oyun olarak tanımlanıyor. Oyunun tamamen çevrimiçi odaklı bir e-spor yapımı olabileceği veya yeni bir mobil oyun olarak karşımıza çıkabileceği düşünülüyor.

NFS, EA tarafından 2017 yılında piyasaya sürülebilir. Electronic Arts firması tarafından alınan yeni isim hakları oyun severleri heyecanlandırmış durumda. Oyun hakkında geliştirmeler devam ediyordu fakat isim konusunda bir belirsizlik vardı. EA tarafından alınan patent ise "Need for Speed Arena"yı ateşledi.

Aşağıda görmüş olduğunuz resimde EUIPO (Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi) tarafından 7 Kasım tarihinde EA'ya ait Need For Speed Arena isminin alındığını görüyorsunuz. Eğer isim hakkını aldıysanız fikri mülkiyet hakkı firmaya ait olup, 10 seneliğine size ait oluyor. Yani bir sonraki oyunun NFS Arena olduğunu şimdiden söylememiz yanlış olmaz. Fakat bu gelişmeler hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadığını belirtelim.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >