Neşeli Günler filmi gerçek oldu

Yıllardır izlemeye doyamadığımız turşu suyundan boşanma hikayesi Neşeli Günler birebir yaşandı. Hemde turşu suyundan daha komik bir nedenle...

Münir Özkul ve Adile Naşit'in eskimeyen klasiklerinden Neşeli Günler; tam 38 yıldır turşu suyundan boşanan ve 12 yıl sonra 6 çocuklarının çabası ile bir araya gelen bir çiftin komik hikayesini seyirciye yansıtıyor. Bu hikaye birebir gerçek oldu. Tam 12 yıl önce yemeğin tuzundan dolayı boşanma kararı alan çift, 12 yıl sonra 17 yaşındaki tek kızlarının çabasıyla yeniden bir araya gelerek evlendi. Öyle ki filmin hikayesinde de evin büyük/ tek kızı (Oya Aydoğan) Zeynep karakteri öncülük ederek kardeşleriyle birlikte anne ve babasını bir araya getiriyordu.
“Rabbim'den hayırlısını istedik, o da bize hayırlısını verdi."
Çanakkale'nin Ezine ilçesinde yaşayan Arzu ve Cumhur çifti; henüz 6 yıllık evliyken yemeğin tuzundan dolayı yaptıkları kavga sebebiyle boşanma kararı aldı. Buna rağmen hiçbir şekilde bir başkasıyla evlenmeyen ve birbirlerine olan sevgileri devam eden çift, bu süreçte 17 yaşına gelen kızlarının aracılığıyla yeniden bir araya geldi ve evlenme kararı aldı. Genç kadın ise bu durumu: “Rabbimden hayırlısını istedik, o da bize hayırlısını verdi. Tabi geçmişte hatalarımız oldu, olmadı değil. Ama gençlikte hatalar olur. Önemli olan bunları telafi etmek. İnşallah bizde ömür boyu kızımızla birlikte daha huzurlu bir hayat süreceğiz” diyerek yorumladı.
“Rabbim'den hayırlısını istedik, o da bize hayırlısını verdi." Çanakkale'nin Ezine ilçesinde yaşayan Arzu ve Cumhur çifti; henüz 6 yıllık evliyken yemeğin tuzundan dolayı yaptıkları kavga sebebiyle boşanma kararı aldı. Buna rağmen hiçbir şekilde bir başkasıyla evlenmeyen ve birbirlerine olan sevgileri devam eden çift, bu süreçte 17 yaşına gelen kızlarının aracılığıyla yeniden bir araya geldi ve evlenme kararı aldı. Genç kadın ise bu durumu: “Rabbimden hayırlısını istedik, o da bize hayırlısını verdi. Tabi geçmişte hatalarımız oldu, olmadı değil. Ama gençlikte hatalar olur. Önemli olan bunları telafi etmek. İnşallah bizde ömür boyu kızımızla birlikte daha huzurlu bir hayat süreceğiz” diyerek yorumladı.
Filmin konusu
Saadet ve Kazım çifti birbirleriyle yaklaşık 10 yıldır evli bir çifttir. 6 çocuğu olan çift turşu suyu sebebiyle sürekli kavga etmektedir, bu durum zamanla çifti boşanmaya götürür. Birbirlerinden 12 yıl boyunca haber alamayan 6 kardeşten 3'ü babalarında, 3'ü ise annelerinde kalır. 12 yılın sonunda bir araya gelmeyi başaran 6 kardeş, en büyükleri olan Zeynep öncülüğünde anne ve babalarını yeniden birleştirme operasyonuna girişir ve hikaye başlar.
Filmin konusu Saadet ve Kazım çifti birbirleriyle yaklaşık 10 yıldır evli bir çifttir. 6 çocuğu olan çift turşu suyu sebebiyle sürekli kavga etmektedir, bu durum zamanla çifti boşanmaya götürür. Birbirlerinden 12 yıl boyunca haber alamayan 6 kardeşten 3'ü babalarında, 3'ü ise annelerinde kalır. 12 yılın sonunda bir araya gelmeyi başaran 6 kardeş, en büyükleri olan Zeynep öncülüğünde anne ve babalarını yeniden birleştirme operasyonuna girişir ve hikaye başlar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >