Neslican Tay'ın unutulmaz TEDx konuşması: Ben bir bacaktan ibaret değilim

Neslican Tay
Neslican Tay

20 yıllık hayatında kanserle giriştiği mücadele sonrası örnek isimlerden olmayı başaran Neslican Tay, heyecan ve mücadele dolu yaşamıyla diğer hastalara koskoca bir hazine bıraktı. Çok zorlu ameliyatlara girmeden bir gün önce bile umudunu yitirmediğini ve bir hastalığın kendisini alt edemeyeceğini dile getiren Tay, çıktığı bu yolda en güzel konuşmalarından birini TEDx'te yapmıştı.

Bacağında kanserli hücre tespit edilmesinin ardından sağ bacağını kaybeden ve daha sonrasında sosyalmedya üzerinden umut dolu sözlerle kansere savaş açan NeslicanTay, geçtiğimiz gün hastalığının nüksettiğini ve kemoterapi alması gerektiğini paylaştığı bir video ile takipçilerine duyurmuştu.

Daha sonrasında durumu ağırlaşan Tay, yoğun bakıma kaldırıldı. Yaşam mücadelesi veren 20 yaşındaki genç bu akşam tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

  • Dördüncü kez yakalandığı kansere yenik düşerek hayatını kaybeden NeslicanTay'ın cenazesi memleketi Rize'ye defnedilmek üzere yola çıktı. Tay'ın dayısı Ömer Yazıcı bugün yaptığı açıklamada cenazenin Rize'ye götürüleceğini ve orada defnedileceğini bildirdi. Neslican'ın ve annesinin istekleri doğrultusunda naaş, daha öncesinde tedavi sürecinde kaybettiğibacağının gömülü olduğu yere gömülecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >