Nestlé'den su skandalı: 'Sağlık kalitesi' garanti edilmiyor

Arşiv
Arşiv

ANSES uzman raporuna göre Nestlé grubuna (Hépar, Perrier, Vittel, Contrex) ait suların 'sağlık kalitesi' garanti edilmiyor.

Franceinfo ve Le Monde'dan alınan bilgilere göre, Ulusal Gıda, Çevre ve Mesleki Sağlık Güvenliği Ajansı (ANSES), Ekim 2023 ortasında Sağlık Bakanlığı'na Nestlé grubundaki suyun 'sıhhi kalitesi' hakkında tahminde bulunan bir not sundu. Rapora göre Perrier, Contrex, Vittel, Hépar, vb. Nestlé'nin işlettiği markalar garanti edilemez.

2021 yazında, Alma grubunun (Cristaline, Chateldon, St-Yorre, vb.) eski çalışanı olan bir ihbarcının raporu, Nestlé soruşturmasını tetikledi.

Temmuz 2022'de hükümete sunulan ve Ocak ayı sonunda Radio France ve Le Monde tarafından açıklanan sosyal işler genel teftişinden elde edilen bir rapor, şişelenmiş su markalarının en az %30'unun, tüm ürünler de dahil olmak üzere, düzenlemeler tarafından yasaklanan tedavileri kullandığını tahmin ediyor.

Ekim 2023 tarihli gizli uzmanlık, çokuluslu tarım-gıda şirketinin faaliyet gösterdiği Grand-Est ve Occitanie bölgelerinin bölgesel sağlık kurumları (ARS) tarafından talep edildi. İçme suyunun güvenliğinden sorumlu Anses departmanı olan Nancy Hidroloji Laboratuvarı (LHN) tarafından gerçekleştirildi. Bu uzmanlığa dayanarak kurum, 'kaynakların kalitesinin değerlendirilmesine, özellikle de kontaminasyonun değişkenliğine ve bunların mikrobiyolojik ve kimyasal hassasiyetine ilişkin olarak yetersiz güven düzeyine' dikkat çekti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >