Netanyahu İsraillilerde 'kelliğe' sebep oluyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun yeniden başbakan seçilme ihtimalinin İsrailli vatandaşlarda kelliğe neden olduğu iddia edildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yeniden başbakan seçilme ihtimalinin, İsraillilerde 'kelliğe' neden olduğu iddia edildi.

Psikolojik baskı kelliğe neden oluyor

  • "Israel HaYom" gazetesinin haberine göre, İsrail Genel Sağlık Kurumu’nun, İsrailliler arasında kellik oluşturabilecek nedenlerden birinin psikolojik baskı olduğunu, yakın akraba ölümü ya da Netanyahu'nun başbakan olarak yeniden seçilmesiyle bu durumu örneklendirdiği belirtildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

Netanyahu'nun yeniden başbakan seçilme ihtimali psikolojik baskıyı arttırıyor

Haberde, Genel Sağlık Kurumu’nun kelliğe neden olabilecek durumlara ilişkin hazırladığı listede, psikolojik baskının bu nedenlerden biri olabileceği ve ciddi saç dökülmesine yol açtığı belirtilerek, Netanyahu’nun yeniden başbakan seçilmesinin de psikolojik baskıyı artıran faktörlerden biri olarak örnek listesinde yer aldığı kaydedildi.

  • Netanyahu’nun seçilmesinin kelliğe neden olan psikolojik baskı faktörleri arasında yer alması, Netanyahu tarafları arasında tepkiye neden oldu.

Sağlık kurumu listeyi güncelledi

Netanyahu taraftarlarının protesto etmesi üzerine Genel Sağlık Kurumu, Netanyahu’nun adını faktörler arasından çıkararak listeyi yeniden düzenledi ve taraftarlarından özür diledi. İsrail Sağlık Bakanlığı’na bağlı Genel Sağlık Kurumu, sosyal sigortalı vatandaşlara, tanı, danışmanlık, tıbbi tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >