Netflix analizi: Başarısı artıyor ve yenileniyor

Netflix başarısı ile gündeme gelmeye devam ediyor.
Netflix başarısı ile gündeme gelmeye devam ediyor.

- Dijital yayın platformu Netflix orijinal dizileri ile dikkat çekiyor.

-Hem dünyada hem de Türkiye'de izlenme oranları oldukça yüksek.

- Türkiye'de sinema sektörüne de el atarak Organize İşler 2 vizyondayken, satın alıp yayınladı.

- Son zamanlarda izleyicilerine daha iyi içerik sunmak için kalitesini yükseltecek hamleler yapıyor.

Dijital yayın platformu Netflix orijinal dizileri ile dikkat çekiyor. Türkiye'de de son zamanlarda popülaritesini artıran platform özel içerikleriyle de Türk piyasasında kalıcı olmayı amaçlıyor. Dijital platform son zamanlarda yaptığı anlaşmalarla da kalitesini artırmayı hedefliyor.

Türk dizilerine ilgili

Dijital yayın platformu Netflix içerisinde birçok Türk dizilerini de barındırıyor. Tüm bunların yanında platform BluTv'nin orijinal içeriği olan Masum dizisini bünyesine kattı. Platform bunun dışında da Puhutv'nin orijinal içeriği olan Fi serisini de içerikleri arasına kattı. Ayrıca dijital platformda dizi dışında Türk sinemasının daha önce yayınlanmış filmleri de bulunuyor.

Fi dizisinden Serenay Sarıkaya.
Fi dizisinden Serenay Sarıkaya.

Türk sinemasında tartışma konusu oldu

Netflix, Yılmaz Erdoğan'ın Organize İşler'in devam filmi olarak çektiği Sazan Sarmalı'nı vizyondayken satın alarak izleyicilerinin beğenisine sundu. Oldukça eleştiri alan bu durum günlerce gündemden düşmedi. Sinema sektöründe bilet fiyatlarının yüksek olması tartışılırken bu durumdan en karlı çıkan Netflix oldu.

Organize İşler 2: Sazan Sarmalı ekibi.
Organize İşler 2: Sazan Sarmalı ekibi.

Dizisi kötü etkiledi

Dijital platform Netflix, izleyicilerine kaliteli orijinal dizileri sunuyor. Ancak, yapılan bir araştırmaya göre Netflix dizisi 13 Reasons Why ile bağlantılı olarak 10 - 17 yaş arasındaki ABD vatandaşların intihar vakalarında yüzde 28.9 artış gözlemlendi. Araştırmacılardan Dr. Lisa Horowitz, "Bu araştırmanın sonuçları genç bireylerin medyadan ne kadar kolay etkilenebileceği hakkında farkındalık yaratmalı" dedi.

Tepki çekti

Netflix tarafından yayınlanan "Ölmek İçin On Üç Sebep" dizisinde intihar eden ve geride neden kendini öldürdüğünü açıklayan 13 kaset bırakan bir genç kızın hikayesini anlatılıyor. Dizi, ABD ve dünyanın birçok ülkesinde "intihar güzellemesi" yaptığı gerekçesiyle tepki toplamıştı.

 13 Reasons Why dizisinden bir kare.
13 Reasons Why dizisinden bir kare.

Ses kalitesini de yükseltti

Netflix kalitesini yükseltmek amacıyla her türlü yeniliği gerçekleştiriyor. Bunlardan biri ise ses kalitesini yükseltmek oldu. Platform, resmi sitesinden açıklama yaparak;

"Bugün, ses kalitemizi başka bir seviyeye taşıyan yeni bir özellik olan, yüksek kaliteli sesi duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Bu basit ismi verdiğimiz yeni özellik, kullanıcıların stüdyo kalitesine yakın sesler duymalarını sağlayacak'' dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >