Netflix, şifresini başkaları ile paylaşanlar için önlem almaya hazırlanıyor

Netflix, şifresini paylaşan aboneler için önlem alacak.
Netflix, şifresini paylaşan aboneler için önlem alacak.

Dijital yayın platformu Netflix, kullanıcı şifresini başkaları ile paylaşanlar için önlem almaya hazırlanıyor. Netflix Ürün Yöneticisi Greg Peters, "Tüketici dostu yöntemleri denerken, sınırları ne kadar zorlayabileceğimize de bir bakacağız" dedi.

Türkiye ve dünyada hatırı sayılır bir abonesi bulunan dijital yayın platformu Netflix, kullanıcılarının şifrelerini başkalarıyla paylaşmalarına yönelik önlem almaya karar verdi. Şifre paylaşımı konusu, Netflix'in 2019 üçüncü çeyrek kazanç raporuna ilişkin video röportajında ele alındı.

'Sınırları ne kadar zorlayabileceğimize bakacağız'

Abonelerin şifrelerini paylaşmasıyla ilgili konuşan Netflix Ürün Yöneticisi Greg Peters, ''Bunu gözlemlemeye devam ediyoruz yani duruma bakıyoruz. Tüketici dostu yöntemleri denerken, sınırları ne kadar zorlayabileceğimize de bir bakacağız'' dedi.

Peters, şirketin hemen duyuracağı 'büyük planları' olmadığını da sözlerine ekledi.

Şifre paylaşımı uzun süredir gündemde

Online yayın endüstrisi şifre paylaşımı konusunu bir süredir tartışıyor.

  • Araştırma şirketi Magid'e göre, Y Kuşağı'nın online yayın platform kullanan yüzde 35'i şifrelerini paylaşıyor. Bu oran X Kuşağı için yüzde 19, Bebek Patlaması Kuşağı içinse yüzde 13 olarak veriliyor.
  • Magid'in tahminlerine göre toplamda müşterilerin yüzde 9'u şifresini paylaşıyor.

Netflix'in finans raporunda Stranger Things ön planda!

Stranger Things, son sezonu ile rekor kırdı. Netflix'in en sevilen dizilerinden biri olan Stranger Things, Netflix üzerinden 64 milyon kişi tarafından izlendi. Bu rakamla birlikte Stranger Things, Netflix’in en çok izlenen orijinal yapımı olma başarısını yakaladı. Açıklama Netflix’in 2019’un üçüncü çeyreğine ait finans raporunda yer aldı.

Ayrıca yayınlanan rapora göre yeni dizi Unbelievable’ın da yüksek izleyici rakamına ulaşması dikkati çekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >