Netflix, Türkiye için ücretsiz deneme sürümünü kaldırdı

Netflix, ilk ay ücretsiz üyelik kampanyasını sona erdirdi
Netflix, ilk ay ücretsiz üyelik kampanyasını sona erdirdi

Digital yayın platformu Netflix'in ücretsiz deneme süresi Türiye için tarih oldu. Netflix’e üye olmak isteyenler, bu platformu ilk ay ücretsiz olarak kullandıktan sonra ücret ödemeye başlıyorlardı. Netflix, uygulamayı sona erdirdiğini duyurdu.

Dünyanın en büyük yayın platformlarından olan Netflix, yeni üyeler kazanmak için dönem dönem farklı kampanyalar sunuyor. Netflix’in yeni üye kazanmak için uyguladığı kampanyalardan birisi de üye olmak isteyenlere sunduğu ilk ay ücretsiz üyelikti.

Netflix’e üye olmak isteyenler, yayın platformunu denemek için ilk ay para ödemeden platformu kullanabiliyorlardı. Bir ayın sonunda üyeliğe devam etmek isteyenler, aylık üyelik ücretini ödeyerek Netflix'i kullanmaya devam ediyorlardı. Ancak bu uygulama sona erdi.

Kullanıcıların sürekli yeni hesap açmalarını engellemek istediler

Netflix, ücretsiz bir ay kullanım uygulamasını sona erdirildiğini açıkladı. Şirketi bu yönde bir karar almaya iten sürecin, kullanıcıların sürekli yeni hesap açıp bu hesaplara ödeme yöntemi olarak sanal kartlar tanımlamaları olarak belirtildi.

Sana kartlarla alınan bir aylık üyeliklerin önüne geçmek isteyen Netflix, daha sonrasında telefon onayı uygulamasına geçmişti. Ancak bazı sanal kartların telefon onayı gerektirmemesi, Netflix’in hamlesini boşa düşürmüştü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >