Netflix'in başı dertte: Disney Plus'ta yer alacak diziler belli olmaya başladı

Disney, dijital dizi platformu Disney Plus'ta yer alacak yapımlarını duyurdu.
Disney, dijital dizi platformu Disney Plus'ta yer alacak yapımlarını duyurdu.

Eğlence sektöründe dünyanın en büyük medya şirketi olarak kabul edilen Walt Disney, Netflix'e rakip olacak online dizi platformu Disney+'ı resmen duyurdu. Resmi açıklamanın ardından da platformda yayınlanacak iddialı diziler teker teker belli olmaya başladı. Bu diziler arasında Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic içerikleri yer alıyor.


Dijitalyayıncılık adına birçok yeni gelişmeye şahit olduğumuz son günlerde, Disney, Netflix'teki yapımlarını iptal ettirmesinin ardından yeni dizi platformu 'Disney+' duyurdu. Netflix'te yer alan Marvel yapımlarını kendi platformunda yayınlayacağını duyuran Disney, Toy Story'i baz alan yeni animasyon serisi, Thor serisinden tanıdığımız Loki'nin hayatını anlatacak yeni diziyi ve çizgi dizi efsanesi The Simpsons'ın platformlarında yayınlanacağını duyurdu.

Neredeyse tüm büyük medya şirketlerinin dijital yayıncılığa geçtiği bu günlerde, yerli Netflix kurulabilir mi? sorusu akıllar geldi.
Neredeyse tüm büyük medya şirketlerinin dijital yayıncılığa geçtiği bu günlerde, yerli Netflix kurulabilir mi? sorusu akıllar geldi.

Sıra TRT'de: 'Yerli' Netflix kurulacak mı?

Netflix, Türkiye pazarında giderek daha etkili hale geldi ve sinema sektörünü etkisi altına almaya başladı. Netflix'in dijital sektörde tekel haline gelmesi sonrası İngiliz televizyon kanalları BBC ve ITV'nin dijital yayıncılık adına Netflix'e rakip olarak BritBox'ı kurdu. Bu doğrultuda Hürriyet yazarlarından Cengiz Semercioğlu ''TRT kendi internet dizi platformunu kurabilir mi?'' sorusunu sordu.

Televizyon ve teknoloji sektöründeki gelişmeleri yakından takip eden Türk televizyoncuları aslına bakılacak olursa bu girişimi Blu TV ve Puhu TV gerçekleştirmişti. Özellikle Blu TV'nin, Sıfır Bir, Masum ve Şahsiyet gibi orijinal yapımları Türk seyircisinde karşılık bulmuştu. Fakat hali hazırda dizi ihraç ettiğimiz Ortadoğu ve Arap ülkelerine yayılmakta geç kalan platformlarımız bu konuda eksik kaldı diyebiliriz. Bu eksiği kapatmanın formülünü belki de İngilizler BritBox örneğiyle bize vermiş olabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >