Netflix'in Organize İşler ısrarının nedeni belli oldu

Organize İşler 2 Netflix'te.
Organize İşler 2 Netflix'te.

Dünyada toplam abone sayısı 2018 sonu itibariyle 140 milyona yaklaşan dijital yayın platformu Netflix, abone sayısının çoğunun Amerika'daki kullanıcılarından oluşmasından rahatsız gözüküyor. Bu yüzden son 1 yıl içerisinde İngilizce dışında 80 ayrı dilde daha yayına başladı. Dünya pazarında agresif bir şekilde genişlemeyi hedefleyen Netflix, bunun bir ayağı olarak da Türkiye'yi görüyor. En büyük fırsat olarak ise gişe başarısı kaçınılmaz olan Organize İşler: Sazan Sarmalı filmini tercih etmiş gözüküyor.

Sinema dünyasının son günlerden gündeminden düşmeyen konusu Netflix-Organize İşler flörtü oluyor. Film yapımcıları ve sinema salon işletmeleri arasında yaşanan kriz en çok Netflix'e yaramış gözüküyor. Her yıl 8-9 milyon yeni üyeye ulaşma hedefi olan firma, bu yüzden farklı diller ve farklı ülkelere yönelik içerik üretimini artırdı. Türkiye tam da bu noktada Netflix için güzel bir seçenek halinde.

Netflix Türkiye, dünya genelinde kullanıcı sayısını artırmak amacıyla 80 ayrı dilde içerik ürettiğini açıkladı.
Netflix Türkiye, dünya genelinde kullanıcı sayısını artırmak amacıyla 80 ayrı dilde içerik ürettiğini açıkladı.

Dünya üzerinde toplam 139 milyon 260 bin aboneye sahip dijital yayın platformunun, yıllık büyüme hedefi 8-9 milyon üye olarak belirlenmiş durumda. Amerika'da hali hazırda 5 kişiden birinin Netflix üyesi olması firmanın dünya genelinde büyümesi için ekstra bir efor sarf etmesi gerektiğinin kanıtı niteliğinde. Türkiye dizi-film sektörüne Hakan: Muhafız ile hızlı bir giriş yapan ve büyük bir başarı ivmesi yakalayan Amerikan firması, Türkiye'de içerik havuzunu genişletmek için hiç bir masraftan kaçınmıyor. Bu doğrultuda Organize İşler gibi gişesi garanti ve hazır seyirciye sahip bir projede ısrarcı oldular.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >