Netflix'ten çekilme açıklaması: Türkiye'yi bırakmaya niyetimiz yok

Netflix, sansür iddialarına cevap verdi.
Netflix, sansür iddialarına cevap verdi.

RTÜK'ün dijital yayın platformlarını denetleyeceğine yönelik kararının ardından sansür iddialarıyla birlikte Netflix'in Türk pazarından çekileceği gündeme geldi. Ancak, Netflix Türkiye Twitter hesabından bir açıklama yaparak, ''Sizi bırakmaya niyetimiz yok'' dedi.

Bunun üzerine Netflix içeriklerine sansür getirileceği haberleri çıktı. Ancak platform Twitter hesabından bir paylaşım yaparak konuya dair açıklama yaptı.

'Sizi bırakmaya niyetim yok'

Netflix, çıkan sansür iddialarıyla birlikte Türk pazarından çekileceği gündeme gelmişti Platform Twitter hesabından,“Benim sizi bırakmaya hiç niyetim yok... Söylentilere kulak asıp kendinizi lütfen üzmeyin!” mesajını paylaşarak kullanıcılarına cevap verdi.

'Böyle bir taleple karşılaşmadık'

Netflix Türkiye'den paylaşılan bu mesajından ardından kullanıcılardan bazıları tekrar sansür sorularını gündeme getirdi. Sorulara cevap veren platform, ''Çocukları yaşlarına uygun olmayan içeriklerden korumak ekipçe önceliğimiz. Bunu yaparken senin istediğini özgürce izlemen de bizim için bir o kadar önemli. Ayrıca böyle bir taleple karşılaşmadık'' dedi.

Netflix Türkiye sözcüsü: Türkiye'de 1.5 milyon abonemizi görmezden gelemeyiz

Netflix'in Türkiye pazarından çekileceği iddiaları sosyal medyada en sık konuşulan ve tartışılan konuların başında geliyordu. Fakat bu söylentilere Netflix ve RTÜK yaptığı açıklamalarla son noktayı koydu. Son olarak Netflix Türkiye Sözcüsü'nün GZT'ye yaptığı yazılı açıklamada şu sözler yer aldı.

“İnternet yayınlarına yönelik getirilen yeni düzenlemenin gerektirdiği üzere lisans başvuru sürecimizi başlattık. Türkiye’de sayıları gittikçe artan 1,5 milyon üyeye sahibiz. Üyelerimizin dünyanın dört bir yanından sunduğumuz zengin içerik çeşitliliğine ve Türkiye’den dünyaya taşıdığımız yerel hikayelere değer verdiğine inanıyoruz. Bu nedenle bir yandan Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyor, diğer yandan da sunduğumuz ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz, üyelerimizin tercih ettikleri içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlarken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin bir şekilde koruyabilmek.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >