Netflix'ten Murat Evgin sürprizi

 Murat Evgin Netflix Amerika'da yayınlanan ''Myths & Monsters'ın müziklerine imza attı.
Murat Evgin Netflix Amerika'da yayınlanan ''Myths & Monsters'ın müziklerine imza attı.

Daha önce Yılmaz Erdoğan'ın filmi Organize İşler'i vizyondayken yayınlayan Netflix'ten bir sürpriz daha geldi. Erol Evgin'in oğlu Murat Evgin, Neflix Amerika'da yayınlanacak tarihsel dizi "Myths & Monsters"ın müziklerine imza attı. Büyük bir başarı olarak bu durumla ilgili olarak 'Amerika'daki Netflix'te bir Türk' yorumları yapıldı.

Dünyada toplam abone sayısı 2018 sonu itibariyle 140 milyona yaklaşan dijital yayın platformu Netflix Türk seyircilerinin karşısına her geçen gün yeni bir sürprizle çıkıyor. Türkiye için 3 projeyi hayata geçirmeye hazırlanan platform bu defa Erol Evgin'in oğlu Murat Evgin'le çalıştı.

Dizinin müziklerine imza attı

Bir süredir Arka Sokaklar dizisinin müziklerini hazırlayan Murat Evgin Netflix Amerika'da yayınlanan ''Myths & Monsters'ın müziklerine imza attı.Amerika dışında Kanada ve İngiltere'de yayınlanmaya başlanan dizi için Murat Evgin epik tarda müzikler besteledi.

Projeyle ilgili Murat Evgin şöyle konuştu:

  • ''Yurt dışında bizim müziğimizi takip eden, dizilerimizi takip eden geniş bir kitle oluştu. Biz Fransa'da gerçekleşen bir festivalde tanıştık ve Netlix için yayınlanacak 6 bölümlük bir televizyon dizisi için çalışmalara başladık. Türk bestecileri adına güzel bir adım, devamının geleceğine inanıyorum.''

Murat Evgin'in Netflix olan iş birliği büyük bir başarı olarak yorumlandı.


Hababam sürprizi gelmişti

Rıfat Ilgaz'ın eserinden beyaz perdeye aktarılan ve daha sonra seri çekimleri yapılan 'Hababam Sınıfı' filmlerinin efsanevi müziği Netflix'in 15 Şubat 2019 tarihinde ekrana gelen The Umbrella Academy dizisinin tanıtımında kullanıldı. Netflix Türkiye'nin resmi Youtube hesabından paylaşılan videoda yeni dizisi The Umbrella Academy tanıtılırken Melih Kibar'ın 'Hababam Sınıfı' film müziği kullanıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >