Neuralink yarın tanıtılıyor: Şu ana kadar neler biliyoruz?

Neuralink
Neuralink

Elon Musk, 2017'den bu yana üzerinde çalıştığı Neuralink projesinin Cuma günü tanıtılacağını duyurdu.

Bu projede insan beyni ve bilgisayar arasında bağ kurulması hedefleniyor.

Fare ve maymunlar üzerinde testleri tamamlanan Neuralink'in bir sonraki aşamada da insanlarda test edilmesi bekleniyor.

Tesla, SpaceX, The Boring Company gibi şirketin sahibi Elon Musk, son 3 yıldır Neuralink projesi üzerinde çalışıyor. Asıl amaç insan beyni ve bilgisayarları birleştiren bir sistem oluşturmak.

  • Neuralink nedir?

    Neuralink Corporation, Elon Musk ve kurucu ekibi tarafından kurulan ve implante edilebilir beyin-bilgisayar arayüzleri geliştiren bir Amerikan nöroteknoloji şirketidir. (Wikipedia)

Neuralink'in asıl amacı insan beyni ve bilgisayarlar arasında bir köprü görevi görmek.
Neuralink'in asıl amacı insan beyni ve bilgisayarlar arasında bir köprü görevi görmek.

Dün Twitter'dan bir açıklama yapan Musk, cihazın artık Cuma günü tanıtılacağını duyurdu. Yani artık şu ana kadar gizlenen ya da çok bahsedilmeyen detaylar da netleşmiş olacak. Ayrıca buna ek olarak çeşitli denemeler yapılacağı da biliniyor.

İnsan beyni ve bilgisayarlar arasında özel bir bağ oluşturmak isteyen Elon Musk, projenin farklı amaçlarla kullanılmasını hedefliyor.

Şu anda var olan çipler felçli hastalar için önemi çok büyük. Fakat ilerleyen safhalarda kapsam alanının genişlemesi hedefleniyor. İşte bu hedefleri belki de yarınki duyuruyla birlikte öğreneceğiz.

Bu arada, Neuralink'in maymun veya farelerdeki testleri tamamlanmış durumda. Başarılı bir şekilde sonuçlanan bu testlerden sonra sıra insanlı testlere geliyor. Fakat şu ana kadar insanlı testlere ilişkin herhangi bir bilgi yok.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >