Niğde'de 5,1 büyüklüğünde deprem: Bazı evlerde çatlaklar oluştu

Depremin ardından evde oluşan çatlaklar
Depremin ardından evde oluşan çatlaklar

Niğde'de saat 22.08'de 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Sarsıntının ardından yapılan incelemelerde bazı evlerde çatlaklar olduğu tespit edildi. Bölgede çalışmalar devam ediyor.

AFAD'dan aktarılan bilgiye göre Niğde'nin Bor ilçesinde 22:08'de 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.97 km olarak açıklandı.

Öte yandan Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.4 olarak duyurdu.

AFAD'ın Twitter hesabından saat 22.08'de Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen sarsıntıya ilişkin yapılan açıklamada, "Bor ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" ifadesine yer verildi.

Bakan Kurum'dan açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bor ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen ve çevre illerimizden de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarının gelmediği bölgede il müdürlüğü ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz."

Depremin merkez üssünde evlerde çatlaklar oluştu

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde milletvekilleri Yavuz Ergün ve Selim Gültekin, 5.1 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Obruk köyünde incelemelerde bulundu. Obruk köyünde herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını aktaran Vali Yılmaz Şimşek, evlerde çatlakların olduğunu dile getirdi. Ekiplerin hasar tespit çalışmasına başladığını kaydeden Şimşek, "Devlet olarak vatandaşlarımızın yanındayız. Adana’dan ikmal ekibimiz yola çıktığı çadır getiriyor. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun" dedi.

Öte yandan depremi yaşayan vatandaşlar ise büyük bir gürültü ve uğultu sesinin geldiğini, daha sonra da sallandıklarını anlattı. AFAD ekiplerinin bölgedeki çalışması devam ediyor.

Can ve mal kaybı söz konusu değil

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde’nin Bor ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremle ilgili yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadığını belirtti.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek yaşanan depremle ilgili şunları söyledi:

"Bu akşam merkez üssü Bor ilçemiz Obruk köyü olan 5.1 büyüklüğünde saat 22.08 itibariyle bir deprem meydana geldi. İlk edindiğimiz bilgilere göre herhangi bir can ve mal kaybı söz konusu değil. Az önce köy muhtarımızla görüştüm. Bazı evlerde çatlaklar olduğunu belirtti. Onun dışında bir hasarın olmadığını bana iletti. Ancak biz, her ihtimale karşı çadır ve erzakları o bölgeye sevk ettik. Onun dışında UMKE ekibimiz ve ambulanslarımız da köye intikal ediyor şu anda. Bizler de birazdan köye intikal edeceğiz. Şu anda arkadaşlarımızla il kriz merkezinde durum değerlendirmesi yapıyoruz. İnşallah olumsuz bir durum beklemiyoruz"

Niğde’de artçı sarsıntılar devam ediyor

AFAD’ın son depremler listesine göre, saat 06.37'de merkez üssü Niğde'nin Bor ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. Depremin 7,03 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >