Nijer'i ziyaret eden ABD'li yetkililer askeri cunta yetkilileriyle görüştü

ABD, Nijer'deki cuntacılarla görüştü
ABD, Nijer'deki cuntacılarla görüştü

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, cunta yetkilileriyle görüştü. Ülkede yaşananlar için "darbe" ifadesini kullanmayan ABD'nin görüşmelerde demokratik düzene dönüş ve ilişkilerin tehlikelerini ele aldı.

ABD'de temmuz sonundan beri vekaleten Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevini yürüten ve aynı zamanda Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı olan Victoria Nuland, Nijer'i ziyaret ederek bazı cunta yetkilileriyle bir araya geldi.

Cunta yönetiminin "Genelkurmay Başkanı" olarak atadığı General Moussa Salaou Barmou ile görüştüğünü kaydeden Nuland, toplantıda demokratik düzene dönüş ve ilişkilerin tehlikelerinin ele alındığını aktardı.

Öte yandan askeri cunta, eski Finans Bakanı Lamine Zeine'yi başbakan olarak atadı.

Nuland, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın talebi üzerine Nijer'i ziyaret ettiğini belirterek "Demokratik düzene yönelik bu meydan okumadan sorumlu olan kişilerle açık bir şekilde konuşmak, bu sorunları diplomatik olarak çözmeye çalışıp çalışamayacağımızı, bazı müzakereleri başlatıp başlatamayacağımızı görmek ve ayrıca ilişkimizde neyin tehlikede olduğunu kesinlikle netleştirmek istedik." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >