Nil de bizi trolledi, meğer o özgür kız değilmiş!

Nil
Nil

Nil'de özgür kız değilmiş; sütmüş o, ilaçmış, balmış, sığınakmış, yuvaymış...

Özgür kız Nil'in "Selülit kremi ve nemlendirici
sabun sürme asitli, jöle de saç döker
oje değil belki ama hafif bir parlatıcı
uçuk pembe rujun olmalı, yaz makyajı.
gülümse erkekler pozitif kızları sever!" sözleriyle başlayan şarkıları; şimdilerde başka şeyler söylüyor. Özgür kız Nil, evlenip çocuk sahibi oldu; işler değişti.
"Meğer Ben Aziz Arifmişim:
Sütmüşüm ben, ilaçmışım, balmışım
Cennetmişim, sığınakmışım, yuvaymışım.
Meğer ben suymuşum. İçimdeki akvaryumda bir insan büyüyebilirmiş.
Meğer ben aklım değilmişim sadece, kalbim de değilmişim, bir bedenmişim ben. Ikınıp bir canlıyı hayatla buluşturabilecek basit bir beden.
Meğer ben kadınmışım. Kadın gibi bir kadın. Çocuk gibi bir kadın değil sadece.
Meğer ben aynadaki ben değilmişim. Aynadaki kimmiş ben başkaymışım. Bir içim varmış benim. Bir de dışım..."

https://www.izlesene.com/embedplayer/5874885
Suavi'nin reklamcı kızı, Nil 

                                    
                                    Müzisyen Sauvi'nin kızı olan Nil, 12 yaşında beste yapmaya başlar. Ortaokulda piyano ve sonrasında gitar çalmaya başlar. 12 yaşından itibaren okuldan sonraki zamanlarında Sertap Erener'in çalıştığı bir reklam ajansında metin yazarı olarak çalışmaya başlar. 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olduktan sonra, reklam sektöründe çalışmaya devam eder.
Suavi'nin reklamcı kızı, Nil Müzisyen Sauvi'nin kızı olan Nil, 12 yaşında beste yapmaya başlar. Ortaokulda piyano ve sonrasında gitar çalmaya başlar. 12 yaşından itibaren okuldan sonraki zamanlarında Sertap Erener'in çalıştığı bir reklam ajansında metin yazarı olarak çalışmaya başlar. 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olduktan sonra, reklam sektöründe çalışmaya devam eder.
Reklam müzikleri Nil'den sorulur

                                    
                                    Reklam sektörünün Oscar Ödülleri olarak kabul edilen Kristal Elma Ödüllerine layık görüldü. Bellona, Trendy&Friendly, Algida gibi birçok markanın reklam müziklerini yaptı.
Reklam müzikleri Nil'den sorulur Reklam sektörünün Oscar Ödülleri olarak kabul edilen Kristal Elma Ödüllerine layık görüldü. Bellona, Trendy&Friendly, Algida gibi birçok markanın reklam müziklerini yaptı.
"Ben özgürüm!"

                                    
                                    Nil Karaibrahimgil için asıl dönüm noktası hazır kart reklamlarından sonra başladı. Reklamda bir anda tüm Türkiye'nin diline dolanan "Ben Özgürüm" adlı parçayı seslendiren Nil, herkes tarafından "Özgür Kız"' olarak tanındı. Reklamın daha sonraki bölümlerinde Nil'e Tarkan da eşlik etti.
"Ben özgürüm!" Nil Karaibrahimgil için asıl dönüm noktası hazır kart reklamlarından sonra başladı. Reklamda bir anda tüm Türkiye'nin diline dolanan "Ben Özgürüm" adlı parçayı seslendiren Nil, herkes tarafından "Özgür Kız"' olarak tanındı. Reklamın daha sonraki bölümlerinde Nil'e Tarkan da eşlik etti.
Tek taşını kendi aldı 

                                    
                                    2002'de Nil Dünyası albümünü çıkardı. Albümün ilk klip parçası "XL" ve daha sonra "Rüzgar", "Kek" adlı farklı tarzdaki parçalarla pop müzikte dikkat çekmeyi başardı. 2004 yılında çıkardığı 2. albümü Nil FM'deki tüm şarkı ve sözleri kendine ait. Albümün çıkış ve klip parçası "Gitme Yoksa" hit olmuştur. Nil, 2006 yılında çıkardığı Tek Taşımı Kendim Aldım albümünün çıkış şarkısı "Pırlanta" ile dikkatleri üzerine çekti.
Tek taşını kendi aldı 2002'de Nil Dünyası albümünü çıkardı. Albümün ilk klip parçası "XL" ve daha sonra "Rüzgar", "Kek" adlı farklı tarzdaki parçalarla pop müzikte dikkat çekmeyi başardı. 2004 yılında çıkardığı 2. albümü Nil FM'deki tüm şarkı ve sözleri kendine ait. Albümün çıkış ve klip parçası "Gitme Yoksa" hit olmuştur. Nil, 2006 yılında çıkardığı Tek Taşımı Kendim Aldım albümünün çıkış şarkısı "Pırlanta" ile dikkatleri üzerine çekti.
Dizi ve filmler için şarkı besteleyip seslendirdi 

                                    
                                    Aynı zamanda Hürriyet "Kelebek" ekinde köşe yazarlığı yapan Nil, Penti çorap reklamında da oynadı. Ayrıca, Yalan Dünya dizisinin jenerik müziğini de yaptı. 26 Ocak 2009 tarihinde dördüncü albümü Nil Kıyısında'yı piyasaya sürdü. Albümün en popüler parçası, "Seviyorum sevmiyorum", Türkiye müzik listelerinde altı hafta bir numarada kaldı. 
2014 yılında Bir Küçük Eylül Meselesi filmi için "Kanatlarım Var Ruhumda" şarkısını yazdı, seslendirdi. 2014 Kasım ayında Hadi İnşallah filmi için de şarkı seslendirdi.
Dizi ve filmler için şarkı besteleyip seslendirdi Aynı zamanda Hürriyet "Kelebek" ekinde köşe yazarlığı yapan Nil, Penti çorap reklamında da oynadı. Ayrıca, Yalan Dünya dizisinin jenerik müziğini de yaptı. 26 Ocak 2009 tarihinde dördüncü albümü Nil Kıyısında'yı piyasaya sürdü. Albümün en popüler parçası, "Seviyorum sevmiyorum", Türkiye müzik listelerinde altı hafta bir numarada kaldı. 2014 yılında Bir Küçük Eylül Meselesi filmi için "Kanatlarım Var Ruhumda" şarkısını yazdı, seslendirdi. 2014 Kasım ayında Hadi İnşallah filmi için de şarkı seslendirdi.
İşte, o da bizi kandırdı!

                                    
                                    Tek taşımızı kendimiz alacaktık, her şey erkekler yüzündendi derken 21 Ocak 2010 tarihinde Sertab Erener'in kardeşi Serdar Erener ile Nil Nehri kıyısında yapılan düğünle evlenip  2014'te Aziz Arif adında bir çocuk dünyaya getirdi.
İşte, o da bizi kandırdı! Tek taşımızı kendimiz alacaktık, her şey erkekler yüzündendi derken 21 Ocak 2010 tarihinde Sertab Erener'in kardeşi Serdar Erener ile Nil Nehri kıyısında yapılan düğünle evlenip 2014'te Aziz Arif adında bir çocuk dünyaya getirdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >