Ninja kıyafetiyle hırsızlık yapan yaşlı adam yakayı ele verdi

Arşiv
Arşiv

Japonya'nın Osaka kentinde 74 yaşında Ninja kıyafeti giyerek geceleri hırsızlık yapan, toplamda 1 milyon değerinde soyguna karıştığı belirlenen zanlı 8 yıl sonra yakayı ele verdi.

Japonya’da Osaka şehrinde geceleri kendini Ninja kıyafetiyle kamufle ederek 250'den fazla seferde1 milyon lirayı cebine indiren 74 yaşındaki zanlının yakalandı.

74 yaşındaki zanlının 250'den fazla vukuatı var

250'den fazla zorla girme olayının faili olduğu açıklanan zanlı "Heisei Ninjası" lakabı ile anılıyordu. Güvenlik kameralarından gizlenmek için yüzünü gizleyen zanlı, yaklaşık 1 milyon lira değerinde hırsızlık olayı ile ilişkilendiriyor.

Geceleri kimlik değiştiriyor

Yaklaşık sekiz yıldır devam eden "ninja" hırsızlıklarının sonucunda yakalanan zanlının yaşı da polise sürpriz oldu. Zanlıyı bir süredir izleyen polisler, normal zamanda zanlının, aynı yaştaki diğer kişiler gibi bir hayat sürdüğünü belirtti. Suç işleyeceği zaman ise havanın kararmasını bekleyerek, terk edilmiş bir binaya gittiği ve burada "Heisei Ninjası" olarak anılmasına neden olan kimlik değişikliğini gerçekleştirdiği açıklandı.

Osaka şehri emniyetinden üst düzey bir yetkili, 74 yaşındaki zanlı için, "Tıpkı bir ninja gibi tamamen siyah giyiyordu" dedi. Polis aynı zamanda yakalanan adamın, büyük bir fiziksel kabiliyet gösterdiğini, kaldırımda yürümek yerine duvarların üzerinde koştuğunu da açıkladı.

“Genç olsam yakalanmazdım”

Yakalanan hırsızlık zanlısının şu açıklamayı yaptığı belirtiliyor: "Eğer genç olsaydım, asla yakalanmazdım. Artık 74 yaşındayım ve bırakma zamanı geldi"

Kaynak: BBC

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >