Nintendo Switch Türkiye’de satışa çıkıyor!

​Nintendo Switch Türkiye’de satışa çıkıyor!
​Nintendo Switch Türkiye’de satışa çıkıyor!

Oyun piyasasının en eski üyeleri arasında yer alan ve tarihi ürünleriyle her dönem varlığını sürdürebilmeyi başarmış olan Nintendo için Türkiye özelinde mutlu edici haber geldi. Şirketin Türkiye distribütörlüğünü yapan CD Media yöneticisi Levent Eroğlu, müjdeli haberi verdi. Nintendo Switch, büyük beklentiler üzerine sonunda Türkiye’ye geldi…

Nintendo, kendi alanındaki şartlar nasıl değişirse değişsin kemik kitlesini sürekli olarak korumayı başaran bir firma. Müşteri portföyünü kendi belirlemek gibi bir şansa da sahip olan şirket, Wii ile kariyer sıçramasını yapmış, farklı profilden insanlarla buluşabilmişti. Sonrasında yaptığı hamlelerle başarısız sonuçlar alan hatta WiiU ile iyiden iyiye sendeleyen Nintendo, toparlanmak için gerekli adımları atabilmişti. Nintendo’nun modayı ve moderniteyi yakından takip etmesiyle kazandığı başarı şirketi sürekli olarak diri tutmayı başarırken Switch’in Türkiye’ye gelip gelmeyeceği konusunda çok sayıda farklı analiz ve merak içeren soru da gündemi meşgul ediyordu.

Nintendo Switch Türkiye'de!

Mobil dünyanın sonsuz bir süratle geliştiği ve hemen hemen kimsenin asla elinden düşürmediği cihazlara ek olarak, konsol stabilliğini ortadan kaldırabilecek bir mobil oyun cihazı birçok farklı beklentiyi yerine getirebilir. Bu mantık ve strateji üzerine planlar yapan şirket, The Legend of Zelda ve Super Mario gibi konsola özgü oyunlarla başarısını katlamış, kendi içinde bir sistematik kurmayı başarmıştı. Yurtdışında 300 dolarlık fiyat etiketiyle satışı gerçekleştirilen Nintendo Switch’i, Türkiye’de 2000 TL’nin altında bir fiyatla almak mümkün gözükmüyordu. Şirketin orijinal garantisinden de muaf olan cihazlar ilgi çekmekten kademe kademe uzaklaşıyordu. Bugün yapılan açıklama bu derdi de ortadan kaldırabilir.

Şirketin Türkiye sorumlusundan açıklama geldi

CD Media şirketinin Türkiye sorumlusu olarak çalışan Levent Ertoğlu, Türkiye’deki Nintendo hayranlarını heyecanlandıracak bir açıklamada bulundu. Oyuncuların çok yakından tanıdığı ve artık dillere pelesenk olmuş durumdaki ‘yükleniyor’ mottosuyla yayınlanan Switch tanıtımı, Türkiye özelinde yeni bir trend de oluşturabilir. Herhangi bir tarih, fiyat ve detay bilgisi paylaşılmamasına rağmen Nintendo Switch’in Türkiye’de 1500 TL civarında bir fiyat karşılığında satışa çıkması bekleniyor.

Nintendo’nun Türkiye pazarında beklenen etkiyi yapıp yapamayacağını zaman gösterecek…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >