Nisa bebeğin biyolojik annesi: İki gün sonra gidip kontrol ettim

Nisa bebek hakkında detaylı ifade ortaya çıktı
Nisa bebek hakkında detaylı ifade ortaya çıktı

Türkiye'nin konuştuğu Nisa Mihriban bebeğe ismini Pendik'te görevli Acil Tıp Teknikeri Büşra Kayalı Durmaz verdi. Nisa bebeğe süt annelik yapmasıyla tanınan Büşra Kayalı Durmaz, duygularını ilk defa sosyal medyada paylaştı. Yuvaya teslim edildikten sonra durumu kötüleşen Nisa bebek Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Nisa bebek makineye bağlı yaşatılıyor. Nisa bebeği sokağa terk eden biyolojik anne Ebru S., hakim karşısında olayı detaylı bir şekilde anlattı. Ebru S. ifadesinde "İki gün sonra gidip bebek alınmış mı diye kontrol ettim." dedi.

Türkiye Nisa bebeği, İstanbul Pendik'te görevli Acil Tıp Teknikeri Büşra Kayalı Durmaz'ın ona süt annelik yapmasıyla tanıdı. Durmaz, kızının ikinci ismini vererek bebeğin isim annesi de oldu. Nisa Mihriban, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı yuvaya alındı. Orada kalbi durdu, çalıştırıldı, solunum cihazına (entübe) bağlandı. Nisa bebeğin sağlık durumu medyaya ilk olarak "Beyin ölümü gerçekleşti" diye duyuruldu. Ancak Nisa bebek Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan talihsiz yavru makineye bağlı yaşatılıyor.

Nisa bebeğe 30 dakika kalp masajı yapıldı

Hastaneden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

  • "Nisa Mihriban bebek üç gün önce kaldığı çocuk yuvasından solunum ve dolaşımın aniden durması sonucu doktor ve hemşire refakatinde 112 ambulans ile kalp masajı yapılarak hastanenin acil birimine getirilmiştir. Yapılan muayene sonucunda aspire ettiği anlaşılan bebeğin kalp ve solunumunun olmaması nedeniyle hemen entübe edilmiş, 30 dakika daha yapılan kalp masajı ile yeniden kalp atımları alınmıştır."

"Ben acılı bir anneyim"

Sabah'ta yer alan habere göre, Acil Tıp Teknikeri Büşra Durmaz duygularını sosyal medyada paylaştı.

  • "Ben sadece üzgün, acılı bir anneyim. Tek isteğim minik kızım için dua" sözleriyle dile getirebildi. Polisin kendisinin de ifadesine başvurduğu yönünde sosyal medya mesajları gelince Durmaz "Lütfen üstüme gelmeyin."

Nisa bebeğin biyolojik annesinin detaylı ifadesi

Üç aylık Nisa bebeği sokağa terk eden Ebru S., hakimlik ifadesinde olay gününü ayrıntılı şekilde anlattı. İki gün sonra bebeğin alınıp alınmadığını kontrol etmek için gittiğini söyleyen Ebru S., şu ifadeleri kullandı:

  • "Pendik'te tam adresini bilmediğim 4 katlı bir binanın önüne gittim. Bebeğimi orada emzirdim. Mamasını verdim. Battaniyeye sardım ve uyuttum. Puset içerisindeki yere bıraktım. Sonrada apartman girişindeki zillere basıp saat 11.00-12.00 sıralarında oradan uzaklaştım. İki gün sonra gidip bebek alınmış mı diye kontrol ettim."
Nisa bebeğin biyolojik annesi Ebru S.
Nisa bebeğin biyolojik annesi Ebru S.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >