Nissan'dan yangın önlemi: '450 bin araç geri çağrıldı'

Nissan.

Japon otomotiv devi Nissan, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan tam 450.000 aracını geri çağırdığını açıkladı.

Nissan, araçların sızma problemi dolayısıyla oluşan bir sorunun yangına yol açabileceği için risk almak istemediklerini ifade etti.

Nissan'ın geri çağırdığı araçlar 2015-2018 Murano ve 2016-2018 Maxima modelleri olarak sınıflandırıldı.

Dünya genelinde çok sayıda farklı otomobil üreticisinin belli sorunlar dolayısıyla ve belli periyotlarla araçlarını geri çağırabildiğini biliyoruz. Geri çağırma hadiselerine son örnek Japonya'dan geldi. Japon otomobil üreticisi Nissan, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yaklaşık 450.000 aracını geri çağırdı.

Nissan, son bir buçuk aylık periyotta çok sayıda aracını geri çağırmak durumunda kaldı.
Nissan, son bir buçuk aylık periyotta çok sayıda aracını geri çağırmak durumunda kaldı.

Nissan, Eylül ayının sonlarında 1 milyon 200 bin aracını geri çağırmasının üzerinden henüz 2 ay bile geçmemişken şimdi tam 450.000 aracı geri çağırmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Kyodonews’in yaptığı habere göre araçların geri çağrılma sebebi, fren hidroliğinin iç devre kartlarına sızarak yangına yol açması ihtimali olarak açıklanıyor.

Nissan’ın bu kez geri çağıracağı 450.000 aracın kapsadığı modeller ise 2015 - 2018 Murano ve 2016 - 2018 Maxima. Geri çağırma şu an yalnızca ABD’de gerçekleşiyor. Şirketin Eylül ayındaki geri çağırmasını kapsayan modeller arasında Maxima ve Murano yine bulunuyordu. Nissan'ın bundan yaklaşık bir buçuk ay önce başlattığı 'geri çağırma işlemi' küçük sayılabilecek bir nedene dayandığından bu seferki krizin büyüklüğü şirketi zora sokmuş durumda.

Nissan, Murano serisindeki soruna dair somut bir çözüm ortaya koymayı henüz başaramadı.
Nissan, Murano serisindeki soruna dair somut bir çözüm ortaya koymayı henüz başaramadı.

Chevrolet'in de başına gelmişti

Son dönemde günden güne artan 'geri çağırma' hamleleri bu yılın Eylül ayında Chevrolet için de geçerli olmuştu. Şirket, geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Malibu modeli aracında kronik bir hata olduğunu tespit etmişti. Bunun üzerine yaklaşık 180.000 Chevrolet Malibu geri çağrılmıştı.

Chevrolet’in Malibu araçlarında yaşadığı problem, motor kontrol modülünde meydana geliyordu. Yazılım kaynaklı olan bu sorun motor kontrol modülündeki verileri bozarak araçtaki yakıt enjektörlerini devre dışı bırakıyordu. Bu nedenle aracın motoru çalışmıyor, çalışsa bile yolda giderken birden kapanabiliyordu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >