Njerya polisi sokağa çıkma yasağına uymayan 18 sivili öldürdü

Niamey, Nijerya sokağa çıkma yasağı kapsamında boş sokaklarıyla görülüyor, 5 Nisan 2020
Niamey, Nijerya sokağa çıkma yasağı kapsamında boş sokaklarıyla görülüyor, 5 Nisan 2020

Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari Covid-19 vakalarının ülkedeki artışı nedeniyle kısmı sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. NHRC'nin yayınladığı rapora göre Nijeryalı güvenlik güçleri yasağa uymayan 18 sivili öldürdü, 33 sivile de işkence yaptı. Raporda, onlarca yaralı olduğu ifade ediliyor.

Nijerya'da güvenlik güçlerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle konulan sokağa çıkma yasağına uymayan 18 sivili öldürdüğü bildirildi.

Polis sokağa çıkma yasağına uymayan 18 kişiyi öldürdü

İnsan Hakları Ulusal Komisyonu (NHRC) tarafından yayımlanan raporda, Kovid-19 ile mücadele kapsamında, ülkenin bazı eyaletlerine uygulanan sokağa çıkma yasağının uygulanması çerçevesinde güvenlik güçlerinin son 2 haftada 18 kişiyi öldürdüğü belirtildi.

Evlerinden edilen Nijeryalılar yemek yardımı alıyor
Evlerinden edilen Nijeryalılar yemek yardımı alıyor

İşkence edildi, yaralılar var

Raporda, güvenlik güçlerinin Kaduna eyaletinde 12, Abia eyaletinde 2, Delta, Niger, Ebonyi ve Katsina eyaletlerinde ise birer kişiyi öldürdüğü kaydedildi.

Güvenlik güçlerinin yasağa uymayan33 kişiye de işkence yaptığı ve olaylarda çok sayıda kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Ülkedeki son durum nedir?

  • Ülkede şimdiye kadar 437 Kovid-19 vakası görülürken 12 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari vakalardaki artış nedeniyle 29 Mart'ta ülkede kısmı sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >