Nobel Edebiyat Ödülü alan Bob Dylan'a ulaşılamıyor

İsveç Nobel Akademisi, Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık gördüğü Amerikalı ozan ve müzisyen Bob Dylan’a ödülün açıklandığı perşembe gününden beri ulaşamadıklarını ve artık aramaktan vazgeçtiklerini duyurdu. Dylan’ın Nobel’e tepkisizliği medyada geniş yankı uyandırdı.

Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülen söz yazarı Bob Dylan, ödülü almasının üzerinden günler geçmesine rağmen ödülü veren İsveç Akademisi'yle iletişime geçmedi. Akademi sekreteri Sara Danius, Dylan'a ulaşmak için en yakınlarını dahi aradıklarını ancak ulaşamadıklarını ve artık bir şey yapmayacaklarını belirtti.

Kutlamalara katırlamayabilir


Nobel Komitesi, Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan ilk söz yazarı Bob Dylan'a ulaşamadığını açıkladı. Dylan, 2016 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanmasının üstünden günler geçmesine rağmen, ne ödülü veren İsveç Akademisi'yle iletişime geçti, ne de kutlamalara katılıp katılmayacağına dair bir işaret verdi. Nobel Komitesi yaptığı açıklamada, “Büyük Amerikan müzik geleneği içinde yeni şiirsel anlatımlar yarattığı için “Dylan'ın ödüle layık görüldüğünü bildirilmişti.

Akademi umudu kesti


İsveç Akademisi daimi sekreteri Sara Danius, pazartesi günü devlet radyosuna bir açıklama yaparak, “Artık bir şey yapmıyoruz. En yakın ortaklarını aradım. Şimdilik, bu kadarı yeter” dedi. Amerikalı müzisyen ödülü kazandığının açıklandığı günden beri sessizliğini koruyor. Dylan, bir gece önce Las Vegas'ta verdiği konserde de Nobel konusuna hiç değinmedi. Nobel geleneğine göre, Nobel ödülünü kazanan kişi 10 Aralık'daki gerçekleşen törene katılarak, Nobel madalyasını, Nobel diplomasını ve İsveç Kralı XVI. Carl Gustaf'ın ödülü onayladığını belirten belgeyi kabul ediyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >