Nobel Kimya Ödülü'nün kazananları belli oldu

Geçen yıl Türk bilim adamı Aziz Sancar'ın kazandığı Nobel Kimya Ödülü'nün bu seneki kazananları Fransız Jean Pierre Sauvage, İskoç James Fraser Stoddart ve Hollandalı Bernard Feringa oldu.

2016 Nobel Kimya Ödülü'nü bu sene Fransız Jean Pierre Sauvage, İskoç James Fraser Stoddart ve Hollandalı Bernard Feringa kazandı.
2015 ödülünü Aziz Sancar almıştı
Nobel Kimya Ödülü'nü geçtiğimiz yıl Prof. Dr. Aziz Sancar kazanmıştı. 2015'te bu ödülü Aziz Sancar, Tomas Lindahl ve Paul Modrich ile paylaşmıştı. Sancar ödülü 'hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları' sayesinde kazanmıştı.
2015 ödülünü Aziz Sancar almıştı Nobel Kimya Ödülü'nü geçtiğimiz yıl Prof. Dr. Aziz Sancar kazanmıştı. 2015'te bu ödülü Aziz Sancar, Tomas Lindahl ve Paul Modrich ile paylaşmıştı. Sancar ödülü 'hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları' sayesinde kazanmıştı.
Ödül Alfred Nobel'in ölüm yıl dönümünde
Bilim adamlarına, Alfred Nobel'in ölüm yıl dönümü 10 Aralık'ta düzenlenecek ödül töreninde diploma ve altın madalya da verilecek.
Ödül Alfred Nobel'in ölüm yıl dönümünde Bilim adamlarına, Alfred Nobel'in ölüm yıl dönümü 10 Aralık'ta düzenlenecek ödül töreninde diploma ve altın madalya da verilecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >