Nobel ödüllü buluşu ile binlerce kişiyi öldürdü!

İşte Nobel Ödülü'nü hak etmeyen bilim insanları hakkındaki korkunç gerçekler...

William Shockley 
Transistörün mucitlerinden William Shockley, 1956 Nobel Fizik Ödülü'nü kazandı. Ama William Shockley beyaz üstünlüğünü savunan siyahilerib kısırlaştırılmasını isteyen bir ırkçıydı.
William Shockley Transistörün mucitlerinden William Shockley, 1956 Nobel Fizik Ödülü'nü kazandı. Ama William Shockley beyaz üstünlüğünü savunan siyahilerib kısırlaştırılmasını isteyen bir ırkçıydı.
Nils Gustaf Dalén 
Dalén, 1912 Nobel Fizik Ödülü'nü 'Deniz Feneri' buluşu sayesinde kazandı. Dalen'in bu kadar basit bir buluşla Nobel Fizik Ödülü'nü kazanması bilim dünyası tarafından tepki çekti.
Nils Gustaf Dalén Dalén, 1912 Nobel Fizik Ödülü'nü 'Deniz Feneri' buluşu sayesinde kazandı. Dalen'in bu kadar basit bir buluşla Nobel Fizik Ödülü'nü kazanması bilim dünyası tarafından tepki çekti.
Sir Tim Hunt
2001 Tıp ve Fizyoloji bölümünde Nobel Ödülü'nü alan Sir Tim Hunt, kadın meslektaşlarıyla dalga geçtiğinden dolayı aldığı Nobel Ödülü eleştirildi.
Sir Tim Hunt 2001 Tıp ve Fizyoloji bölümünde Nobel Ödülü'nü alan Sir Tim Hunt, kadın meslektaşlarıyla dalga geçtiğinden dolayı aldığı Nobel Ödülü eleştirildi.
Joshua Lederberg 
1958 Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü almaya hak kazanan Joshua Lederberg aslında bu ödülü karısıyla yaptığı ortak çalışma sonrasında aldı. Ödülün sadece Joshua Lederberg'e verilmesi bu nedenle eleştirilere neden oldu.
Joshua Lederberg 1958 Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü almaya hak kazanan Joshua Lederberg aslında bu ödülü karısıyla yaptığı ortak çalışma sonrasında aldı. Ödülün sadece Joshua Lederberg'e verilmesi bu nedenle eleştirilere neden oldu.
Johannes Fibiger 
1926 Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü almaya hak kazanan Johannes Fibiger, kansere neden olan bakteriyi buldu. Bu çalışmanın tamamen yanlış olduğu ortaya çıktıktan sonra Fibiger'in çalışması iptal oldu ama Nobel Ödülü geçerliliğini korudu.
Johannes Fibiger 1926 Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü almaya hak kazanan Johannes Fibiger, kansere neden olan bakteriyi buldu. Bu çalışmanın tamamen yanlış olduğu ortaya çıktıktan sonra Fibiger'in çalışması iptal oldu ama Nobel Ödülü geçerliliğini korudu.
Fritz Haber 
1918 Nobel Kimya Ödülü'nün sahibi olan Haber'in Nobel kazandığı buluşu binlerce insanın ölümüne neden oldu. Haber; I. Dünya Savaşı'nda klor geliştirip silah haline getirerek gaz tüpüyle Fransız ve Cezayir askerinin ölümüne yol açtı.
Fritz Haber 1918 Nobel Kimya Ödülü'nün sahibi olan Haber'in Nobel kazandığı buluşu binlerce insanın ölümüne neden oldu. Haber; I. Dünya Savaşı'nda klor geliştirip silah haline getirerek gaz tüpüyle Fransız ve Cezayir askerinin ölümüne yol açtı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >