Nokia 9 PureView'ın 5 arka kamerası netleşti

Nokia 9 PureView
Nokia 9 PureView

Kamera savaşları devam ediyor; akıllı telefon üreticileri mümkün olduğunca fazla arka kamera sunmaya devam ederken Nokia 9 PureView'ın 5 arka kamerayla geleceği kesinleşti. Detaylar haberimizde:

HMD Global çatısı altında çalışmalarını devam ettiren Nokia, özellikle tepe seviyesindeki modelleriyle pastadan pay almak istiyor. Durum böyle olunca yeni telefonlara ilişkin sızan bilgiler en ufak bir bilgi bile büyük anlam ifade ediyor. Son paylaşılan silikon kılıfı da bu şekilde değerlendirebilmek mümkün. Nokia 9 PureView için tasarlandığı söylenen yeni silikon kılıf, 5 arka kameranın detaylarını ortaya çıkarıyor.

Nokia 9 PureView'ın silikon kılıfı bu şekilde.
Nokia 9 PureView'ın silikon kılıfı bu şekilde.

5 arka kamera!

Akıllı telefonlara ilişkin sızıntılarıyla sık sık gündeme gelen Slashleaks,Nokia 9 PureView için tasarlanan kılıfın görüntüleriyle yeni modelde 5 kamera ve bir flaş olacağını netleştirmiş oluyor. Ancak bu durumda sağ üstte kalan kısmın hangi görevi üstleneceği bilinmiyor. Yani aslına bakılırsa fotoğraflarda boş gözüken bu yuvarlak bölümün hangi özelliğe sahip olacağına dair herhangi bir fikir yok. Ayrıca bu silikon kılıfın üst kısmında yer alan çentik de tahmin edilebileceği üzere 3.5 mm'lik kulaklık çıkışına ayrılmış.

Yani aslında kısaca akıllı telefon üreticileri arasında kamera savaşı devam ediyor. Çift arka kamera sistemiyle başlayan bu rekabet zaman geçtikçe, üç ve dört kameraya kadar çıkmış durumda. Hatta Nokia ile birlikte 5 arka kamera devrinin de başlaması bekleniyor. İlerleyen yıllarda akıllı telefonlarda hangi kamera çözümlerinin sunulacağını hep birlikte göreceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >