Norm Ender'in 'Mekanın Sahibi' şarkısı çalıntı mı?

Norm Ender.
Norm Ender.

● Ünlü rapçi Norm Ender'in 'Mekanın Sahibi' adlı şarkısının çalıntı olduğu iddia edildi.

● Ender'in şarkısının çalıntı olduğuna yönelik iddialar Twitter üzerinden yayılmaya başladı.

● Ünlü rapçi, iki yıl aradan sonra müzik sektörüne geri dönmüş ve şarkısı sayesinde Spotify yaz listesinde zirveye oturmuştu.

Rapçi Norm Ender 'Mekanın Sahibi' şarkısıyla gündemden düşmüyor. YouTube üzerinden 100 milyondan fazla izlenen klip ile ilgili çalıntı iddiaları gündeme geldi.

Türkiye'de uzun zamandır rap müzikle ilgilenen Onur Dinç Twitter hesabından şarkının çalıntı olduğuna yönelik açıklama yaparak tartışmanın fitilini ateşledi.

Şarkı reklamlarda bile kullanılmaya başlandı

Norm Ender 2 yıl sonra 'Mekanın Sahibi' şarkısıyla geri döndü. Müzik sektörüne hareket getiren şarkı hem çok izlendi hem de çok eleştirildi. 3 ay önce yayınlanan şarkı YouTube'da 113 milyon izlenmeye ulaştı.

Popülaritesi artan şarkı ünlü oyuncu Aslı Enver'in rol aldığı ünlü bir giyim markasının reklam filminde kullanıldı. Marka şarkıyı kullanmakla kalmadı reklam filmini ve tasarımlarını da bu konsept üzerine yaptı. Ancak şarkıyla ilgili gelen çalıntı iddiaları ortalığı karıştıracak gibi duruyor.Bu arada Norm Ender henüz bir açıklama yapmadı.

Değerlendirmeniz açısında iki şarkıyı da aşağıya bırakıyoruz.

Sosyal medya ne dedi?

Norm Ender'in meşhur 'Mekanın Sahibi' şarkısı çalıntı çıktı. Twitter üzerinden konu gündem oldu bile. Ayrıca söylenenlere göre şarkı her anlamda taklit edilmiş. Sosyal medyadan gelen tepkilere bakılırsa takipçiler rapçi Ender'i 'tiye' aldı.

'Amerikan özentisi'

Ünlü rapçi Norm Ender Cengiz Semercioğlu'nun hazırlayıp sunduğu Sabah Sohbeti programına konuk olarak katılmıştı. Ender bu programda bazı rap sanatçılarını Amerikan özentisi olmakla suçlayarak, "Kendi tarzlarını değiştirdiler, sözleri direk Amerika'dan kopyala yapıştır şeklinde değiştirdiler" ifadelerini kullanmıştı. Ancak söylenenlere göre Ender'in de şarkısı çalıntı çıktı.

Fakat sosyal medya dahil olmak üzere birçok platformda çalıntı olduğu iddia edilen Mekanın Sahibi ile orijinal olduğu söylenen Work My Move şarkısı karşılaştırılmaya başladı.

  • Bu arada çalıntı iddialarıyla gündeme gelen tek rapçi Norm Ender değil. Reynmen'in de Derdim Olsun ve Ela şarkısı çalıntı iddialarıyla gündeme geldi.

Şarkı yazın zirvedeydi

Özellikle Norm Ender'in uzun süre sonra yeni bir tekli çıkartması ve bu teklisinde birçok ünlü rapçiye 'Diss' atması, tüm müzik piyasalarını adete alt üst etti diyebiliriz. Bu savaş, Spotify dinlenme sayılarına da yansımış olacak ki, NormEnder'in 'Mekanın Sahibi' parçası bir numarada yer alıyor.

Spotify'ın verilerine göre, ülkemizde bu yaz en çok dinlenen şarkılar:

  • 1) 'Mekanın Sahibi' - Norm Ender
  • 2) 'Ela' - Reynmen
  • 3) 'Olabilir' - MERO
  • 4) 'Yok Yok' - Feride Hilal Akın
  • 5) 'Bırakman Doğru Mu' - Anıl Piyancı, Zeynep Bastık

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >