Normalleşmede yeni iddia: En yasaksız yaz sezonu hedefleniyor

Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gözler ilk kabine toplantısına çevrildi. Kulislerde, kademeli normalleşmenin nasıl olacağı konuşulurken, akşam sokak kısıtlamasının devam edeceği düşünülüyor. Bunun yanı sıra eğitimin eylül ayına kadar uzaktan devam edeceği, esnafın ise çeşitli önlemler eşliğinde açılacağı konuşuluyor.

Kademeli normalleşme için gözler yapılacak olan ilk Kabine toplantısına çevrilmişken, salgın döneminde sık sık bakanlarla konuşan ve aldığı bilgileri sosyal medyadan paylaşan gazeteci Candaş Tolga Işık, hükümetin yaz planını anlattı. Normalleşmenin nasıl olacağıyla ilgili paylaşım yapan Işık, "Akşam ve hafta sonu kısıtlamaları devam edecek gibi. Ama hedef, yaz sezonunu mümkün olan en yasaksız haliyle geçirebilmek" ifadelerine yer verdi.

"Yaz için en yasaksız dönem hedefleniyor"

Konuyla ilgili bir iddia da gazeteci Candaş Tolga Işık'tan geldi. Işık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Hükümet, 17'sinden sonrası için yasakları haziran başına kadar kademeli bir şekilde kaldırmayı planlıyor. Akşam ve hafta sonu yasakları mayısta da yeni bir planlamayla devam edecek gibi görünüyor. Ama yaz için hedef sezonu mümkün olan "en yasaksız" haliyle geçirebilmek" ifadelerine yer verdi.

Eylül ayına kadar uzaktan eğitim devam edecek

Bunun yanı sıra eğitimin eylül ayına kadar uzaktan devam edeceği, esnafın ise çeşitli önlemler eşliğinde açılacağı konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısını işaret etti

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimize söz verdiğimiz şekilde pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz. Bu konudaki detayları Kabine Toplantımızın ardından milletimizle paylaşacağız. Niyetimiz mayıs ayı sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayı ile birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >