Nostalji kokulu sanat eserleriyle minyatüre farklı bir soluk

Osmanlı'nın minyatür sanatından etkilenerek yaptığı çalışmalarıyla sosyal medyada minyatür sanatını en iyi şekilleriyle örneklendiren Muhammed Fatih Kara...

Osmanlı Dönemi'nde saray kültürünü yansıtan el yazmaları ve benzeri öğeleri süsleyen minyatürler, dönemin sanat anlayışı ve şeklini yansıtır. Genelde padişah, sultan ya da yüksek mertebede kişilere sunulan eserler, İslam dünyasında da özellikle yer bulmuştur. Orta Çağ'da İran, Irak, Orta Asya, ve Anadolu'da bulunan Türk ve Pers hanedanlıkları dönemlerinde dahi kullanılan minyatür sanatı; hat, nakş, tezhip, ebru ve cilt gibi birbiriyle ilişkili geleneksel sanatlardan biridir.

Minyatür sanatının Osmanlı himayesinde gelişip özgün Osmanlı minyatürü haline gelmesi 18. yüzyılı bulmuştur. Günümüzde hala etkisini kaybetmeyen sanat dalı, şimdilerde de adından sıkça söz ettiriyor. Muhammed Fatih Kara isimli bir sanatçı, Osmanlı'nın minyatür sanatından etkilenerek yaptığı çalışmalarıyla sosyal medyada minyatür sanatını en iyi şekilde örneklendiriyor. Çizimlerinde önemli kişiler, kültür öğeleri, çizgi roman karakterleri ve dahası popüler çok sayıda isme yer veren sanatçı, yaptığı çalışmaları sosyal medya hesaplarından yayınlıyor.

Sanatçının diğer çizimleri için, Twitter ve Instagram hesaplarını takip edebilirsiniz. İşte nostalji kokulu minyatürler!

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >