Nötron bombası: Atom ve hidrojen bombası yanında masum kalır

Nötron bombası: Atom ve hidrojen bombası yanında masum kalır
Nötron bombası: Atom ve hidrojen bombası yanında masum kalır

Nükleer silahlar dünyanın en korkutucu güçleridir. Bunlardan en çok bilineni atom ve hidrojen bombasıdır. Ancak bir de nötron bombası var ki atom bombası ve hidrojen bombası yanında basit bir roket gibi kalır.

ABD, 1950 yılında yeni geliştirdiği hidrojen bombasıyla bazı testler gerçekleştirdi. Bu testler sonucunda görüldü ki, hidrojen bombasının fiziksel yıkım gücü atom bombasından kat be kat fazlaydı. Hidrojen bombasının asıl gücünü ortaya çıkarmak için öncesinde atom bombasıyla çok yüksek derecede ısı oluşturmak gerekiyordu. Testlerin sonunda hidrojen bombasından çok daha acımasız bir silah ortaya çıktı. Elde edilen sonuç nötron aktivitesinin akıl almaz gücü ve yetenekleriydi.

İlginçtir ki; nötron bombası atom bombası ve hidrojen bombasından daha az patlama gücüne sahip. Nötron bombası binalara da zarar vermez, hatta gözlüğünüzün camının çatlamaması bile mümkün. Ancak sonuçları onlara göre çok daha korkunç. Nötron bombası patladıktan sonra yayılan nötronlar, tüm canlılar ve binalar üstünde aktif hale gelir. Nötronlar çarptıkları cisimleri gama ışınları saçar hale getirir ve böylece cisimler birer bomba halini alarak gama ışınları saçmaya başlarlar. Böylece bombanın yayılma etkisi daha çok olur milyonlarca insanın ölmesine sebep olur.



KORKUNÇ ACILAR İÇİNDE ÖLÜM GERÇEKLEŞİR
Nötronlar, temas ettikleri nesneleri gama ışını saçar konuma getirir ve bu da o kişiler veya nesneler ile temas eden kişilerin yakın zamanda korkunç acılar içinde öleceği anlamına gelir. Nötron bombası, fizyon ilkesi ile çalışan atom bombasının aksine füzyon mimarisi güder. Patlamaya 700 metreye yakın mesafedeki insanlar bedensel ve düşünsel aktivitelerini anında yitirip ve en geç iki gün içinde hayatını kaybeder. 900 metre yakındaki insanlar 2-6 gün içinde ışınların etkisiyle ölür. 1200 metredeki insanlar önce zehirlenme belirtileri gösterir ve 2-3 hafta içinde hayatını yitirir. 1400 metre mesafedeki insanların belli bir kısmı ışıma hastalığı sonucunda ölür, kalanlar ise kanser gibi rahatsızlıklarla karşılaşır. 2000 metre uzaktaki kişilerin genlerinde mutasyon gerçekleşir ve bu ömür boyu sürebilir.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >