Nüfus Müdürlükleri hafta sonu açık olacak mı?

​Nüfus Müdürlükleri hafta sonu açık olacak mı?
​Nüfus Müdürlükleri hafta sonu açık olacak mı?

Hafta sonu yapılacak olan (YKS) Yükseköğretim Kurumları Sınavı nedeniyle, sınava katılacak adaylardan nüfus cüzdanını veya T.C. Kimlik Kartını kaybeden ve yeniden almak isteyen adaylar için Nüfus Müdürlükleri açık olacak.

Cumartesi ve Pazar günü yapılacak olan YKS üniversite giriş sınavlarına katılacak olan adayların kayıp veya değiştirilmesi gereken nüfus cüzdanları için Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile Karesi, Altıeylül, Bandırma ve Edremit İlçe Nüfus Müdürlükleri açık olacak.

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada Cumartesi ve Pazar günü yapılacak olan 2018 YKS sınavlarına katılacak olan adayların kayıp olan Nüfus cüzdanları ve T.C.Kimlik kartları için 2 Adet fotoğraf ve 2018 YKS’ye giriş belgesini getirmesi halinde Geçici Kimlik belgesi düzenleneceği açıklandı.

YKS sınavı, hafta sonu Türkiye genelinde yüzlerce salonda gerçekleştirilecek. Yüz binlerce öğrencinin üniversiteli olabilmek için katılım göstereceği sınav, temelde iki oturum sürecek. Yabancı Dil sınavına katılım sağlamak isteyen adaylar ise üçüncü oturuma dahil olacak. İlk ve ikinci oturumu saat 10.15'te başlayacak olan sınav, üçüncü oturum için 15.45 olacak.

  • ÖSYM’DEN SAAT UYARISI
  • ÖSYM tarafından sınava girecek adaylar için sınav saati uyarısı yapıldı. ÖSYM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; TYT ve AYT için adayların saat 10.00’dan sonra, YDT için de saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacakları belirtildi.
  • Sınava girecek adayların, gerekli kimlik ve güvenlik işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınav başlangıç saatinden en az 1 saat önce hazır olarak bulunması gerekir. Sınav günü, yanında sınav giriş belgesi ve T.C. kimlik kartını bulundurmayan adayların sınav binasına girişine izin verilmeyecek.

YKS'DE SÜREYİ NASIL KULLANMAK GEREKİYOR?

Bazen adayların sınav bittikten sonra kitapçıkları son kez kontrol ederken, iki seçenek arasında kaldığı sorularda ilk verdiği cevabı değiştirdiği görülüyor. Böyle durumlarda çok güçlü nedenleriniz (işlem hatası, yanlış okumalar hariç) yoksa kesinlikle cevap şıkkını değiştirmeyin. Sınavda akla gelen ilk seçeneğin doğruluk oranı her zaman yüzde 80’dir.

Sınavınız erken bitse bile bütün cevapları kontrol etmeden, boş bıraktığınız sorulara tekrar bakmadan salondan çıkmayın. Sınav süresini son dakikaya kadar değerlendirin.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >