Nuh’un Gemisi gerçek oldu

Tarihi bilgi ve belgelere dayandırılarak benzer ölçülerde tasarlanan Nuh’un Gemisi, 2012 yılında tamamlandı. Dört senedir müze olarak ziyaretçilere hizmet veren gemi, Atlas Okyanusu’na açılıyor.

Nuh'un Gemisi hikayesi birçok dinde kendisine yer bulmuştur. Hollanda'da eski kaynaklardan elde edilen bilgiler ışığında birebir ölçülerde bir gemi yapıldı. 'Nuh'un Gemisi' Atlas Okyanusu'nda yolcu taşıyacak.
Ağrı Dağı’nda bulundu
Kur'an-ı Kerim ve Tevrat'ta Nuh'un Gemisi ve Nuh Tufanı'ndan söz edilir. 27 Nisan 2010'da geminin Ağrı Dağı'nda bulunduğu ileri sürülmüştür. Tevrat'ta tufanın tüm dünyayı etkilediği belirtilmiştir. Ancak Kur'an-ı Kerim'de tufanın yalnızca Nuh Kavmi'ni etkilediği yer alır.
Ağrı Dağı’nda bulundu Kur'an-ı Kerim ve Tevrat'ta Nuh'un Gemisi ve Nuh Tufanı'ndan söz edilir. 27 Nisan 2010'da geminin Ağrı Dağı'nda bulunduğu ileri sürülmüştür. Tevrat'ta tufanın tüm dünyayı etkilediği belirtilmiştir. Ancak Kur'an-ı Kerim'de tufanın yalnızca Nuh Kavmi'ni etkilediği yer alır.
2012 yılında tamamlandı
Hollandalı müteahhit Johan Huibers tarafından yapılan gemi, 2012'de tamamlandı. Kısa bir süre önce ise Nuh Gemisi Vakfı ise geminin denize açılmasına karar verdi.
2012 yılında tamamlandı Hollandalı müteahhit Johan Huibers tarafından yapılan gemi, 2012'de tamamlandı. Kısa bir süre önce ise Nuh Gemisi Vakfı ise geminin denize açılmasına karar verdi.
Geminin ağırlığı 2500 ton
Dev gemi 410 metre ve 2500 ton ağırlığında. Geminin yaklaşık beş bin kişi kapasiteyle yolculuk yapabileceği söyleniyor.
Geminin ağırlığı 2500 ton Dev gemi 410 metre ve 2500 ton ağırlığında. Geminin yaklaşık beş bin kişi kapasiteyle yolculuk yapabileceği söyleniyor.
Hayvan maketleri var
Geminin içinde müze, sergi, sinema ve interaktif mekanlar bulunmakta. Nuh'un Gemisi'nin doğası gereği gemi içerisinde çok sayıda birebir ölçülerde hayvan maketleri bulunuyor.
Hayvan maketleri var Geminin içinde müze, sergi, sinema ve interaktif mekanlar bulunmakta. Nuh'un Gemisi'nin doğası gereği gemi içerisinde çok sayıda birebir ölçülerde hayvan maketleri bulunuyor.
Rio Olimpiyatları’na gidiyor(!)
Hollanda-Brezilya arasında seyahat etmesi beklenen geminin, temmuz ayında Brezilya'nın Fortaleza şehrinde olması bekleniyor. Asıl amaçsa 5-21 Ağustos tarihleri arasında Rio de Janeiro'da yapılacak olan Yaz Olimpiyat Oyunları sırasında geminin kente ulaşmış olması.
Rio Olimpiyatları’na gidiyor(!) Hollanda-Brezilya arasında seyahat etmesi beklenen geminin, temmuz ayında Brezilya'nın Fortaleza şehrinde olması bekleniyor. Asıl amaçsa 5-21 Ağustos tarihleri arasında Rio de Janeiro'da yapılacak olan Yaz Olimpiyat Oyunları sırasında geminin kente ulaşmış olması.
Rio’dan sonra rota Seatle
Rio de Jeneiro'nun ardından geminin San Diego, San Francisco ve Seatle gibi ABD şehirlerine yelken açması bekleniyor.
Rio’dan sonra rota Seatle Rio de Jeneiro'nun ardından geminin San Diego, San Francisco ve Seatle gibi ABD şehirlerine yelken açması bekleniyor.
Bağış kampanyası başlatıldı
Söz konusu bu yolculuklar içinse Nuh Gemisi Vakfı, bağış kampanyası başlattı. ABD merkezli başlatılan kampanyaya çok sayıda kişinin katıldığı öğrenildi.
Bağış kampanyası başlatıldı Söz konusu bu yolculuklar içinse Nuh Gemisi Vakfı, bağış kampanyası başlattı. ABD merkezli başlatılan kampanyaya çok sayıda kişinin katıldığı öğrenildi.
Yolculuk canlı yayınlanacak
Hollanda-Brezilya turuna katılamayanlar ise yolculuğu internet üzerinden canlı olarak takip edebilecek.
Yolculuk canlı yayınlanacak Hollanda-Brezilya turuna katılamayanlar ise yolculuğu internet üzerinden canlı olarak takip edebilecek.
Janssen yardım bekliyor
Dernek başkanı Herald Janssen, dev gemiyi inanç sayesinde tamamladıklarını ve birçok insanın bu eser için bağışta bulunacağını düşündüğünü belirtti.
Janssen yardım bekliyor Dernek başkanı Herald Janssen, dev gemiyi inanç sayesinde tamamladıklarını ve birçok insanın bu eser için bağışta bulunacağını düşündüğünü belirtti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >