Numan Kurtulmuş: OHAL'in 3 ay süreyle uzatılması kararlaştırıldı

numan kurtulmuş
numan kurtulmuş

Referandum sonrası Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası OHAL'in 3 ay daha uzatılacağı açıklandı.

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 22.30'da başladı ve yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

Görüşme sonrasında açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, MGK'nın tavsiye kararı ele alınarak OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına karar verildiğini ve konuyla ilgili yazıyı TBMM'ye gönderildiğini belirtti.

Kurtulmuş yaptığı açıklamada;

"Yüzde 85'in üzerinde bir katılım vatandaşlarımızın demokrasiyi sahiplenmesi konusunda önemliydi. Türkiye son derece olgun, demokratik olarak gelişmiş bir seçim kampanyası geride bıraktı. Evet diyenler, Hayır diyenler oldu, bireysel olarak kanaatlerini açıklayanlar oldu. Son derece olgun, keyifli ve barışçıl bir şekilde kampanya sürecini geride bıraktık."

"Sandık günü hem sandık başındaki güvenlik meselesi, hem oyların her sandığın mutlaka sonuçları alarak YSK ve il seçim kurullarına bildirilmesiyle birlikte bütün sandıklar güvenli şekilde merkezlere ulaştırılmış ve erken saatlerde seçim sonuçları elde edilmiştir. Bunların hepsinin üstünde böylesine önemli ve kapsamlı reformun millet iradesiyle gerçekleşmiş olmasıdır."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >