Numan Kurtulmuş'tan bayram tatili açıklaması

​Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş
​Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş medya temsilcileriyle buluştu. Kurtulmuş, "Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı" sorusuna yanıt verdi.

Kurtulmuş, Ankara Palas'ta medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle dün bir araya geldiği iftarda, soruları yanıtları, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, "Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı" sorusunu, "Şu anda benim diyecek bir şeyim yok. Ben Kültür ve Turizm Bakanıyım şu anda, bana sorarsanız, insanların turizm faaliyetleri. Ama bir de bunun bir ekonomik şeyi var, bu biraz kolay değil yani." diye yanıtladı.

Bakanlığının "kültür" kısmının, Milli Eğitim Bakanlığına bağlanmasına yönelik bir çalışmanın olup olmadığı sorulan Kurtulmuş, bu çalışmaların süreç aldığını, seçimden sonra ancak çalışmalar bittiğinde değerlendirilebileceğini vurguladı.

Kurtulmuş, Başbakanlığın yeniden yapılanmasıyla ilgili sürecin bittiğini, cumhurbaşkanın kabinesini açıklarken bakanlıkları da ona göre dizayn edeceğini söyledi.+

2018 yılı içerisinde 40 milyon turistin Türkiye'ye geleceği planlanıyor.
2018 yılı içerisinde 40 milyon turistin Türkiye'ye geleceği planlanıyor.

'2018 yılı içerisinde 40 milyon turist gelecek'

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "2018 yılı için biz başta, 38 milyon turist olarak tahmin ediyorduk, şimdi çok şükür 40 milyona çıkacağını görüyoruz. 2018 yılı içerisinde 40 milyon turist gelecek ve turizm gelirimizin de 32 milyar dolar seviyesine çıkmasını ümit ediyoruz." dedi.

'Geceleme sayısı bir önceki yıla göre yüzde 22 arttı'

Yeni dönemde, 2018 yılı için hedeflere de değinen Kurtulmuş, "2018 yılı için biz başta, 38 milyon turist olarak tahmin ediyorduk, şimdi çok şükür 40 milyona çıkacağını görüyoruz. 2018 yılı içerisinde 40 milyon turist gelecek ve turizm gelirimizin de 32 milyar dolar seviyesine çıkmasını ümit ediyoruz." dedi.

Kurtulmuş, sektörün ilk üç aylık performansı hakkında ise "Yılın ilk üç ayında, geçtiğimiz yılın ilk üç ayına kıyasla 5,1 milyon turist Türkiye'yi ziyaret etti. Yaklaşık 4,4 milyar dolarlık turizm geliri elde ettik. Bu, geçtiğimiz yıla göre yüzde 35'lik artış demektir. Geceleme sayısında da yaklaşık 25,8 milyonluk geceleme ile bir önceki yıla göre Türkiye yüzde 22 gelişme kaydetti." diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >