Ünlü modacı Nur Yerlitaş hayatını kaybetti

Ünlü modacı Nur Yerlitaş
Ünlü modacı Nur Yerlitaş

Ünlü modacı Nur Yerlitaş hayatını kaybetti. Yerlitaş, geçtiğimiz yıl beyin ameliyatı olmuş ve zor günler geçirmişti. Sağlığı için bir süre medyadan uzak duran ünlü modacının son zamanlarda kötüleştiği söyleniyordu. Yerlitaş, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti.

Sağlık problemleri yaşayan Nur Yerlitaş'a beyin kanseri teşhisi konmuş, ünlü modacı 6 Ağustos'ta ameliyat masasına yatmıştı. Ameliyat öncesi ve sonrası zor günler geçiren Nur Yerlitaş'ı dostları bir an olsun yalnız bırakmıyordu. Sağlık durumu Yerlitaş'ın son günlerde kötüye gidiyordu. Tedavi gördüğü hastaneden 64 yaşındaki ünlü modacı Nur Yerlitaş vefat etti.

Nur Yerlitaş'ın son paylaşımı

Nur Yerlitaş, 19 saat önce bu fotoğrafını paylaşıp " Bakma bana öyle, baktığın yerdeyim ben de kal #evdekal" yazmıştı.

Bu posta, Ajda Pekkan da "Nurcuğum seni çok özledim" diye cevap vermişti.

Nur Yerlitaş kimdir?

Nurella lakabıyla tanınan Nur Yerlitaş, 11 Ağustos 1955'te İstanbul'un Vefa semtinde doğdu. Kariyerine İtalya'dan getirdiği aksesuarları satarak başladı.80'li yıllarda Paris ve Milano'dan valiz içinde getirdiği kıyafetleri satarak modacılığa başladı.Daha sonraki yıllarda kendi butiğini açtı ve tasarım işine girdi.

Yerlitaş, kendisini "dikişçi" ve "kostüm tasarımcısı" olarak tarif ediyordu.Birçok ünlünün sahte kostümleri için kapısını aşındırdığı Yerlitaş, sadece ünlülerin değil sosyetenin de gözdesiydi.Birçok moda programında jüri üyeliği yapan Nur Yerlitaş'ın söylediği sözler, jest ve mimikleri hafızalara kazındı.

2010'da Yemekteyiz programında bazı ünlülerle daha yarışmacı olarak yer aldı. Demet Akalın'ın Giderli 16 isimli albümünde yer alan "Türkan" isimli müzik klibinde oynadı. Genellikle moda alanında tanınıyor olsa da, 2007 yılında dans yarışmasının jüri üyeliğini de yaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >