Nurullah Genç'ten Hayati İnanç'a GZT Röportaj Seçkisi

Nurullah Genç'ten Hayati İnanç'a GZT Röportaj Seçkisi​
Nurullah Genç'ten Hayati İnanç'a GZT Röportaj Seçkisi​

GZT iz bırakan röportajlar yapmaya devam ediyor. Mim Kemal Öke, Nurullah Genç, Hayati İnanç, Yavuz Bülent Bakiler ve Ömer Tuğrul İnançer gibi örnek isimler hayatlarına dair bilinmeyen özel detayları 'Doğduğum Ev'e anlattı. Biz de sizin için bu değerli isimlerden oluşan bir röportaj seçkisi hazırladık.

Mim Kemal Öke, Nurullah Genç, Hayati İnanç, Yavuz Bülent Bakiler ve Ömer Tuğrul İnançer gibi değerli isimler başarı dolu hayatlarına dair bazı özel detayları GZT.com okuyucuları için paylaştı.

Nuriye Çakmak Çelik tarafından gerçekleştirilen ve azimle çalışan büyük bir ekiple hazırlanan röportajlar bundan sonraki süreçte de devam edecek. GZT röportajlarına tekrar bir göz atmanız ve kaçırdıklarınızı yakalamanız için bir röportaj seçkisi hazırladık.

1. Nurullah Genç / 'Yağmur'u yazana kadar 3 ay duvarlarla konuştum

Nurullah Genç çocukluğunda yaşadığı zorluklarla dolu eğitimini ve meşhur şiiri Yağmur'u nasıl yazdığını GZT.com'a anlatmıştı. Bu değerli şairimizin hayat hikayelerini kendi samimi anlatımından dinleyebilir ve röportajımızı okuyabilirsiniz.

2. Mim Kemal Öke / ''Gezi olayları patladığında Erdoğan ile kimsesiz çocukları konuşuyorduk.''

İsmini dedesinden alan Mim Kemal Öke Türkiye'nin en genç profesörü unvanına sahip. Öke, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşadığı zorlukları ve hayati bir ameliyat geçiren oğlu ile down sendromlu kızı Nazlı'yı GZT.com'a anlatmıştı. Çocukluğuna dair 'hiçbir güzel anım yok' diyen Öke'nin birbirinden ilginç hikayelerini dinleyebilir ve okuyabilirsiniz.

3. Hayati İnanç / Medine pazarından satın alınmış bir köledir benim dedem

Medine köle pazarından satın alınan Sudanlı bir kölenin torunu olan Hayati İnanç, gençlerle yaptığı kıymetli sohbetleri, ailesine dair bilinmeyen detayları ve lise yıllarındaki Sosyalist Devrimciliğini GZT.com'a anlatmıştı. Samimi sohbeti ve kendine has gülümsemesi ile Hayati İnanç'ı kendisinden dinleyebilir ve okuyabilirsiniz.

4. Yavuz Bülent Bakiler / Sivas'ta saati olan tek çocuk bendim, bütün maçlara beni götürüyorlardı

Yavuz Bülent Bakiler2. Dünya Savaşının en şiddetli günlerine denk gelen çocukluğunu ve yaşadığı acıların şiirine ne ölçüde yansıdığını GZT.com'a anlatmıştı. Bakiler'in kusursuz Türkçesi ile anlattığı hayatını dinleyebilir ve okuyabilirsiniz.

5. Ömer Tuğrul İnançer / Akla bu kadar eyvallah demek akılsızların işidir

Kadı mektebinde okumuş bir dedenin torunu olarak Bursa’nın Osmanlı yadigarı bir mahallesinde dünyaya gelen Ömer Tuğrul İnançer çok bilinmeyen şahsi hayatının en güzel anılarını GZT.com'a anlatmıştı. Birbirinden kıymetli bilgiler edineceğiniz röportajı izleyebilir ve okuyabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >