NVIDIA, insan hareketlerini izleyerek öğrenen yapay zekâ üzerinde çalışıyor

Yapay zekâ
Yapay zekâ

İnsanlar ve robotlar arasındaki bağ her geçen gün kuvvetlenirken NVIDIA, insan hareketlerini izleyerek öğrenen yapay zekâ üzerinde ilk testlerini başarıyla tamamladı.

Yapay zekâ, makine öğrenimi ve elde edilen veriler sayesinde her geçen gün aşama kaydediyor. Bunun etkisini akıllı telefonlardaki mobil uygulamalardan, yeni nesil sürücüsüz otomobillere hatta robot teknolojilerine kadar birçok farklı alanda hissedebilmek mümkün. NVIDIA'nın geliştirdiği yeni yapay zekâ sistemi ise insan hareketlerini tekrar tekrar izleyerek öğreniyor. Bu durum insanlar ve robotlar arasındaki iletişim önemli oranda kuvvetleniyor. Yani en azından şimdilik amaçlanan bu.

Yapay zekâ, her geçen gün daha da gelişirken, robotlar 'insancıllaşıyor'.
Yapay zekâ, her geçen gün daha da gelişirken, robotlar 'insancıllaşıyor'.

İzleyerek öğrenen yapay zekâ

İnsan hareketlerini izleyerek veri elde eden ve öğrenen yapay zekânın zamanla robotlarla insanların arasındaki makası daraltacağı düşünülüyor. Çalışmalarda NVIDIA'nın Titan X grafik işlem birimi kullanılırken, ilk görevler başarılı bir şekilde tamamlanmış durumda.

Avustralya'da düzenlenecek olan International Conference on Robotics and Automation etkinliğinde detaylı bir şekilde anlatılacak olan bu yeni teknolojinin yolu uzun. Ancak, insanların yaptıklarını gören ve öğrenen bir yapay zekâ gerçekten heyecan verici.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >