NVIDIA sürücüsüz otomobil projelerini hızlandırıyor

ABD merkezli teknoloji devi NVIDIA, sürücüsüz otomobillerin yazılım ve kontrol mekanizmaları için testlerine devam ediyor.

Apple ve Google'ın sürücüsüz otomobil projelerini rafa kaldırmasının ardından, doğrudan otomobil üretimi yapacak olan birçok şirketin önü açılmış oldu.
Google sürücüsüz otomobilden vazgeçiyor
Yazılım ve kontrol mekanizması büyük önem taşıyor
Teknoloji devlerinin ilgisini çeken bu sektörde aslında bir de yazılım ve kontrol mekanizması boyutu var. NVIDIA da tam olarak bu noktada önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Hatta ABD merkezli firma Elon Musk'ın şirketi Tesla'nın bu alandaki en büyük tedarikçilerinden biri.
Yazılım ve kontrol mekanizması büyük önem taşıyor Teknoloji devlerinin ilgisini çeken bu sektörde aslında bir de yazılım ve kontrol mekanizması boyutu var. NVIDIA da tam olarak bu noktada önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Hatta ABD merkezli firma Elon Musk'ın şirketi Tesla'nın bu alandaki en büyük tedarikçilerinden biri.
Gerekli izinler alındı
Özellikle kontrol sistemleri ve sensörler üzerine yoğunlaşan NVIDIA, test sürüşleriyle ilgili gerekli izinlerin alınmasıyla birlikte çalışmalarında boyut değiştirdi. Yerel yönetimden alınan izin sonucunda şirket, Volkswagen başta olmak üzere Tesla, BMW, Ford ve Mercedes gibi dev şirketler için özel testler gerçekleştirebiliyor.
Gerekli izinler alındı Özellikle kontrol sistemleri ve sensörler üzerine yoğunlaşan NVIDIA, test sürüşleriyle ilgili gerekli izinlerin alınmasıyla birlikte çalışmalarında boyut değiştirdi. Yerel yönetimden alınan izin sonucunda şirket, Volkswagen başta olmak üzere Tesla, BMW, Ford ve Mercedes gibi dev şirketler için özel testler gerçekleştirebiliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >