NY Times'tan skandal haber: Korona haberini Türkiye'den fotoğraflarla verdiler

New York Times, koronavirüs haberini Türkiye'den fotoğraflarla servis etti
New York Times, koronavirüs haberini Türkiye'den fotoğraflarla servis etti

ABD koronavirüsle mücadele kapsamında Avrupa'dan gelecek uçuşları ikinci bir emre kadar yasaklamıştı. Ülkenin önemli yayın kuruluşlarından New York Times gazetesi haberi listede adı olmayan Türkiye'nin fotoğraflarıyla servis edince büyük tepki topladı.

ABD Başkanı Donald Trump, dün akşam yaptığı basın açıklamasında ABD’nin koronavirüs salgınına karşı aldığı tedbirleri açıklamıştı.

Türkiye ile İngiltere muaf

Trump, AB'den ABD'ye 30 günlük süre boyunca seyahatleri yasakladığını duyururken, kararın cuma günü itibariyle yürürlüğe gireceğini ve Türkiye ile İngiltere'nin yasaktan muaf olacağını belirtmişti.

New York Times ise ABD’nin koronavirüse karşı aldığı uçuş yasağını Türkiye’nin fotoğrafını kullanarak servis etti.

New York Times'tan yapılan ayıba dair hiçbir açıklama gelmedi
New York Times'tan yapılan ayıba dair hiçbir açıklama gelmedi

NY Times'a tepki gösteren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadeleri kullandı:

"Çin’de ortaya çıkıp Avrupa‘dan dünyaya yayılan bir virüs. Virüsten korunmak için Avrupa’dan uçuşu yasaklayan bir ABD. Bu haberi, uçuş yasağı listesinde dahi olmayan Türkiye fotoğraflarıyla veren Batı medyası. Koranavirüs gibi bu zihniyetin de karantinaya alınması gerekiyor."

Cumhurbaşkanı Danışmanı Gülnur Aybet ise gazetenin haberine tepki gösterirken şu ifadeleri kullandı:

"ABD koronavirüs nedeniyle Avrupa'dan uçuşlardı yasakladı. Türkiye, yasağa dahil edilen ülkeler listesinde yok. Fakat haberdeki fotoğraflar Türkiye'den... Gel de anla... Bu gibi durumlarda, 'Avrupa'nın bir parçası sayılıyoruz..."


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >