O gözler 3 Osmanlı Padişahı, 12 Cumhurbaşkanı gördü

Mehmet Aydoğdu
Mehmet Aydoğdu

Osmanlı İmparatorluğu döneminde Giresun'da dünyaya gelen Mehmet Aydoğdu, Türkiye'nin en yaşlıları arasında bulunuyor. 115 yaşındaki Bayram'ın yaşlılığa bağlı olarak duyma ve unutkanlıktan başka bir rahatsızlığı bulunmadığı belirtiliyor.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde Giresun’da dünyaya gelen Mehmet Aydoğdu, 115 yılık hayatı boyunca 3 Osmanlı padişahı, 12 cumhurbaşkanı, 27 başbakan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Başkanını gördü.

Mehmet Aydoğdu
Mehmet Aydoğdu

Türkiye’nin en yaşlıları arasında yer alan Giresunlu Mehmet Aydoğdu’nun yaşlılığa bağlı olarak duyma ve unutkanlıktan başka bir rahatsızlığının bulunmadığını belirten 70 yaşındaki oğlu Salih Aydoğdu şunları söyledi:

  • "Babam Mehmet Aydoğdu, yeni kimlik çıktığında 1922 doğumlu olarak yazılmış. Ancak bu kimliğini çıkartırken 19-20’li yaşlardaymış dolayısıyla bugün tahmini olarak 115 yaşından aşağı olmadığını biliyoruz. Bize daha önce Atatürk’ün Giresun’a gelişini, Osmanlı’daki Meşrutiyet Dönemini, birinci ve ikinci dünya savaşlarında duyduklarını birkaç yıl öncesine kadar anlatıyordu şimdi ise duymakta zorlanıyor ve artık unutkanlık başladı. Bazen aklına gelip anlatıyor bazen ise hiçbir şey hatırlamıyor"

Mehmet dedenin 6 çocuğundan yaklaşık 150 torun sahibi olduğunu anlatan gelini Refika Aydoğdu ise şunları kaydetti:

  • “Kayınbabamın 6 çocuğundan 150’ye yakın torunu var. Hatta torununun torununun torununu gördü. Şu anda 30 kadar torunundan, 80 torununun torunu, 40 kadar da torununun torununu torunu var. Tek rahatsızlığı yaşlılığa bağlı hastalıkları var. O da duymuyor ve unutkanlıklar başladı. Bir de artık yürümekte zorlanıyor. Bir tekerlekli arabası olsa onunla kapıda dolaştırabiliriz fakat şuan alamadığımız için sadece evde bakabiliyoruz"

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >