Odalarında kullandığınız renklere dikkat: Yaşam alanları çocukların ruh halini etkiliyor

Çocuk odalarında kullanılan renkler, onların ruh halini dolaylı olarak etkiliyor.
Çocuk odalarında kullanılan renkler, onların ruh halini dolaylı olarak etkiliyor.

Çocukların yaşam alanındaki renkler, onların hem hayal dünyasını hem ruh halini etkiliyor. Uzmanlar, çocukların yaşam alanındaki renkler konusunda ebeveynleri özellikle uyarıyor.

Çocukların hassas halleri, çevresinde olup biten neredeyse her şeyden etkilenmeye hazırdır. Onların küçük yaşta maruz kaldığı durumlar, ileride farklı pişmanlık ve hassasiyetlerle sonuçlanabilir.

  • Çocuklarla kurulan iletişimden tutun, giydirdiğiniz kıyafetler, yaşam ve oyun alanları dahil olmak üzere her şey onları himayesine alan birer etki alandır. Bu yüzden, onlar hakkında aldığınız kararlarda ölçülü, bilinçli ve dikkatli olmalısınız.
Soğuk renkler sakinleştirir

                                    Yeşil: Dengeleyici ve sakinleştirici bir renktir.
Mavi: Yeşil gibi sakinleştirici bir renktir ve uykuya dalmayı kolaylaştırır.

Menekşe Rengi: Sakinleştirici ve huzur verici bir renktir.
Soğuk renkler sakinleştirir Yeşil: Dengeleyici ve sakinleştirici bir renktir. Mavi: Yeşil gibi sakinleştirici bir renktir ve uykuya dalmayı kolaylaştırır. Menekşe Rengi: Sakinleştirici ve huzur verici bir renktir.
Sıcak renklerde uyarıcı etki

                                    Kırmızı: Canlandırıcı ve hayat dolu bir renktir.
Turuncu: Duyguları uyarıcı bir renktir.

 Sarı: En neşe veren renktir.
Sıcak renklerde uyarıcı etki Kırmızı: Canlandırıcı ve hayat dolu bir renktir. Turuncu: Duyguları uyarıcı bir renktir. Sarı: En neşe veren renktir.
Renkler konusunda hassas davranın

                                    Aşırı parlak renkler huzursuzluk yaratır, koyu renkler üzüntü hissi verir. Pastel tonda sarı güneşi, pastel tonda mavi yazın gökyüzünün aldığı rengi hatırlatır. Çocuk odasında açık yeşilin de unutulmaması gerekir; çünkü çocuğun gelişim süresinde bu rengin ona pozitif etkisi vardır.
Renkler konusunda hassas davranın Aşırı parlak renkler huzursuzluk yaratır, koyu renkler üzüntü hissi verir. Pastel tonda sarı güneşi, pastel tonda mavi yazın gökyüzünün aldığı rengi hatırlatır. Çocuk odasında açık yeşilin de unutulmaması gerekir; çünkü çocuğun gelişim süresinde bu rengin ona pozitif etkisi vardır.
Ona danışın

                                    Çocuk yeteri kadar büyüdüğünde kendi odasının rengini seçmek konusunda serbest bırakılmalıdır; bu kendine güvenini arttırmasına yardımcı olur. Aynı zamanda kendi kararlarını uygulamaya geçirmenin zevkine de varacaktır.
Ona danışın Çocuk yeteri kadar büyüdüğünde kendi odasının rengini seçmek konusunda serbest bırakılmalıdır; bu kendine güvenini arttırmasına yardımcı olur. Aynı zamanda kendi kararlarını uygulamaya geçirmenin zevkine de varacaktır.
Sadelik ilk tercihiniz olsun

                                    Tertipli ve sade bir oda, çocuğun düzen anlayışının oturmasını sağlar ve aynı zamanda erken yaşlarda şekil, renk duygusunu geliştirmesine yardımcı olur.
Sadelik ilk tercihiniz olsun Tertipli ve sade bir oda, çocuğun düzen anlayışının oturmasını sağlar ve aynı zamanda erken yaşlarda şekil, renk duygusunu geliştirmesine yardımcı olur.
Odayı oyuncakla doldurmayın

                                    Çocuk odalarında yapılan en büyük hata, odayı oyuncaklarla doldurup bir kaos ortamına döndürmek; bu durum çocuğu hırçınlaştırıp yoracaktır.
Odayı oyuncakla doldurmayın Çocuk odalarında yapılan en büyük hata, odayı oyuncaklarla doldurup bir kaos ortamına döndürmek; bu durum çocuğu hırçınlaştırıp yoracaktır.
Aşırılıktan kaçının!

                                    Farklı renk tonları, şekiller ve desenler karmaşaya neden olup çocukların zihnini ve gözlerini yoracaktır.
Aşırılıktan kaçının! Farklı renk tonları, şekiller ve desenler karmaşaya neden olup çocukların zihnini ve gözlerini yoracaktır.
Parlak renklere hayır!

                                    Bütün odanın parlak olması, güzel ve doğru renk seçimi yaptığınızı kanıtlamaz. Parlak bir kırmızı ya da pembe yerine açık renkler tercih etmek çok daha sağlıklı olacaktır.
Parlak renklere hayır! Bütün odanın parlak olması, güzel ve doğru renk seçimi yaptığınızı kanıtlamaz. Parlak bir kırmızı ya da pembe yerine açık renkler tercih etmek çok daha sağlıklı olacaktır.
Sıcak renkler tercih edin

                                    Çocuk odalarında özellikle canlı ve sıcak renkler kullanılmalıdır; renkler ne kadar canlıysa bir o kadar iyi olacaktır.
Sıcak renkler tercih edin Çocuk odalarında özellikle canlı ve sıcak renkler kullanılmalıdır; renkler ne kadar canlıysa bir o kadar iyi olacaktır.
Ruhsal durumu etkiler

                                    Renkler yalnızca parlaklık katmakla kalmaz, ruh halini ve duyguları da etkiler. Renkler sakinleştirir, dinlendirir ve iyi hissetmeyi sağlar.
Ruhsal durumu etkiler Renkler yalnızca parlaklık katmakla kalmaz, ruh halini ve duyguları da etkiler. Renkler sakinleştirir, dinlendirir ve iyi hissetmeyi sağlar.
Hayata renk katın!

                                    Renkler onların hayal dünyasını geliştirmek ve dünyalarına renk katmak açısından oldukça önemlidir; bu yüzden yaşam alanlarına mutlaka birkaç renk katmalısınız.
Hayata renk katın! Renkler onların hayal dünyasını geliştirmek ve dünyalarına renk katmak açısından oldukça önemlidir; bu yüzden yaşam alanlarına mutlaka birkaç renk katmalısınız.
Hem ruh hali hem gelişim 

                                    
                                    Çocukların yaşam alanlarının başında gelen çocuk odası, onların hem ruh halini hem gelişimlerini etkiliyor. Odalarının tarzı, odada kullanılan renkler ve malzemelerin türü dahi onların sağlığı açısından önem taşıyor.
Hem ruh hali hem gelişim Çocukların yaşam alanlarının başında gelen çocuk odası, onların hem ruh halini hem gelişimlerini etkiliyor. Odalarının tarzı, odada kullanılan renkler ve malzemelerin türü dahi onların sağlığı açısından önem taşıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >