ODTÜ Teknokent'in ihracatı 1 milyar doları aştı

ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İhsan Kızıltaş, Teknokent'te faaliyet gösteren şirketlerin yaptığı teknoloji ihracatının 1 milyar doları aştığını bildirdi.

ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İhsan Kızıltaş, ODTÜ Teknokent'te şu anda 320'nin üzerinde firma bulunduğunu ifade ederek, bunların bir kısmının uluslararası büyük firmalar olduğunu dile getirdi.

Bölgede 5 bin 500 kişinin istihdam edildiğine dikkati çeken Kızıltaş, firmaların savunma sanayi, bilişim, telekomünikasyon, sağlık teknolojileri, enerji gibi alanlarda çalıştıklarını söyledi.

ODTÜ Teknokent'te faaliyet gösteren şirketlerin yaptığı teknoloji ihracatının 1 milyar doları aştığını belirten Kızıltaş, "Bu seri üretimi de kapsamıyor. Bu firmalar ülkemize çok ciddi katma değer üretmeye başladı. Biz bunun artırılarak devam etmesini arzuluyoruz." diye konuştu.

Kızıltaş, yerli firmaların yurt dışına açılmasıyla ilgili de yoğun çabalarının olduğunun altını çizerek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığının desteği ve katkılarıyla yurt dışında merkezler kurmaya başladıklarını anlattı.


''Cari açığı kapatacaksak bilim ve teknolojiyle bunu başarabiliriz​''
Firmaların dünya çapında global şirketler olmaları için çeşitli çalışmalar yürüttüklerine işaret eden Kızıltaş, "Devlet için de Ar-Ge önemli bir konu. Cari açığı kapatacaksak bilim ve teknolojiyle bunu başarabiliriz. O yüzden de Ar-Ge yapmamız gerekiyor. Bu bilinç sanayicimizde, üniversitelerimizde, devletimizde var. Her geçen gün desteklerimiz de artıyor. Özellikle global şirketler çıkarmak, dünya çapında başarılı teknoloji şirketleri üretmek istiyorsak devlet, sanayi, üniversite ve özel sektörün ortak çalışmalarının daha da etkinleştirilmesi gerekiyor. Biz de Teknokent olarak bu dörtlü paydaşı bir araya getirmek ve toplumun gücüyle daha başarılı sonuçlar elde etmek için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Kızıltaş, girişimcilerin enerjisinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, 2005'de ODTÜ'den mezun olan kişilerin kurduğu şirket tarafından geliştirilen uluslararası online eğitim platformu Udemy'nin mayıs ayında yeni bir yatırım aldığını ve 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını söyledi.

"ODTÜ'den milyar dolarlık şirket çıktı" diyen Kızıltaş, amaçlarının 5 yıl içinde en az 1 tane daha milyar dolarlık teknoloji şirketi çıkarmak olduğunu belirtti.
''Cari açığı kapatacaksak bilim ve teknolojiyle bunu başarabiliriz​'' Firmaların dünya çapında global şirketler olmaları için çeşitli çalışmalar yürüttüklerine işaret eden Kızıltaş, "Devlet için de Ar-Ge önemli bir konu. Cari açığı kapatacaksak bilim ve teknolojiyle bunu başarabiliriz. O yüzden de Ar-Ge yapmamız gerekiyor. Bu bilinç sanayicimizde, üniversitelerimizde, devletimizde var. Her geçen gün desteklerimiz de artıyor. Özellikle global şirketler çıkarmak, dünya çapında başarılı teknoloji şirketleri üretmek istiyorsak devlet, sanayi, üniversite ve özel sektörün ortak çalışmalarının daha da etkinleştirilmesi gerekiyor. Biz de Teknokent olarak bu dörtlü paydaşı bir araya getirmek ve toplumun gücüyle daha başarılı sonuçlar elde etmek için çalışıyoruz." şeklinde konuştu. Kızıltaş, girişimcilerin enerjisinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, 2005'de ODTÜ'den mezun olan kişilerin kurduğu şirket tarafından geliştirilen uluslararası online eğitim platformu Udemy'nin mayıs ayında yeni bir yatırım aldığını ve 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını söyledi. "ODTÜ'den milyar dolarlık şirket çıktı" diyen Kızıltaş, amaçlarının 5 yıl içinde en az 1 tane daha milyar dolarlık teknoloji şirketi çıkarmak olduğunu belirtti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >