Ofislere dönüş başlıyor: Google çalışanlarına 'geri dönme vakti geldi' dedi

Arşiv
Arşiv

Google, Facobook, Twitter gibi şirketler koronavirüs pandemisinin başlangıcından itibaren evden çalışma modeline geçmişti. Yaklaşık 1,5 yıllık bir sürenin ardından Google'ın CEO'su çalışanlara gönderdiği mesajında artık ofise dönmenin zamanının geldiğini belirtti.

Koronavirüs salgınıyla evden çalışma modeline uyum sağlayan çalışma alanlarının başında teknoloji geliyordu. Aralarında Facebook, Google, Twitter'ın da bulunduğu birçok şirket hızlı bir şekilde evden çalışma modeline geçti.

Ancak pandeminin üzerinden yaklaşık 1.5 sene geçti ve Google'dan yeni bir adım geldi. Google nisan ayında ofislerin yeniden açıldığını duyurmuştu. Son olarak şirketin CEO'su Sundar Pichai, çalışanlara e-posta gönderdi.

En az üç gün ofise gelinmesini tavsiye etti

Pichai mesajında çalışanlara ofise dönmelerini tavsiye etti. Google CEO'su haftada en az üç gün ofise gelinmesine karar verdi. Pichai mesajında şu ifadelere yer verdi; 20 yıldan uzun süredir çalışanlarımız kafede, tahta başında ya da sahilde oyun oynarken, ilginç sorunları çözmek için ofise geliyor.

Google pandemi döneminde yeni çalışma ofisleri yarattı. Şirket çalışanlarının yüzde 60'ını eski ofislere yüzde 20'sini yeni ofislere ve yüzde 20'sini de evden çalışma modeline dönüşümlü olarak alıştırmak istiyor.

  • Twitter ise çalışanların sonsuza kadar evden çalışabileceklerini söylemişti. Facebook ev ortamında çalışmanın devam edeceğini duyurmuştu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >