Öfkeli dede ortalığı birbirine kattı, anlattığıyla şaşkına çevirdi

​Öfkeli dede ortalığı birbirine kattı, sonra da Kore Savaşı'nı anlattı
​Öfkeli dede ortalığı birbirine kattı, sonra da Kore Savaşı'nı anlattı

Antalya'da meydana gelen olayda 93 yaşındaki Ömer A. K. serasını sattığı baba ve oğluna ücretin ödenmediği gerekçesiyle çapayla saldırmaya çalıştı. Olay yerinden kaçan E.A. ve oğlu Ö.A.'dan sinirini alamayan öfkeli dede evinden av tüfeğini getirdi. İhbar üzerine gelen ekiplere yaşadığı katıldığı savaşları anlatarak 'Kore Savaşı'nı yaşadım' ifadesini kullandı.

Olay, Kepez ilçesine bağlı Altınova Düden Mahallesi PTT sokak üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, seralarını baba ve oluna satan Ömer A. K. (93), demirlerin ücretinin ödenmediği gerekçesiyle E.A. ve oğlu Ö.A ile tartışma yaşadı.

Sinirini alamadı, lastikleri patlattı

Ataş ailesi, ödemeyi seraları satın alırken yaptıklarını savunurken, yaşlı adam ise ilk önce çapayla saldırmaya çalıştı, ardından evinden getirdiği av tüfeğini getirdi. Bunun üzerine baba ve oğul kaçmaya başladı. Sinirini alamayan yaşlı adam, Aktaş ailesine ait kamyonete üç el ateş ederek lastiğini patlattı.

Polis ekipleri sevk edildi

İhbar sonrası olay yerine çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede seraların yanına gelen ekipler, olay yerinden ayrılmayan yaşlı adamın elinden tüfeği aldı.

“Polis olayı sordu, o Kore Savaşı'nı anlattı”

Bu sırada polisin olayla ilgili sözlü ifadesine başvurduğu Ömer A. K., katıldığı savaşları ve yaşadığı olayları baştan sona anlattı. Zaman zaman da öfkelenen yaşlı adam, polis ekipleri tarafından sakinleştirildi. Yaşlı adam, polis merkezine götürüleceği sırada da gazetecilere ‘Kore savaşını yaşadım' dedi.

Ömer A. K, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >