Oğlunu boğarak öldüren cani annenin ifadesi kan dondurdu

Zanlı sorgusundan sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Zanlı sorgusundan sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Adana’nın Kozan ilçesinde 4 yaşındaki oğlunu tişörtüyle boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Fatma Ö.’nün ifadesi kan dondurdu.

Edinilen bilgiye göre, Kurban Bayramı’nın ilk günü akşam saat 20.00 sıralarında meydana gelen olayda, Adana’nın Kozan ilçesindeki bir mezarlığın yakınında sinir krizi geçiren ve kendine zarar veren bir kadın olduğunu bildirmesi üzerine polis ekipleri olay yerine geldi.

Yapılan incelemede, sinir krizi geçiren kadının 34 yaşındaki Fatma Ö. olduğu belirlendi. Sağlık görevlilerinin müdahale ettiği kadın polise verdiği ilk ifadesinde 4 yaşındaki oğlu Y.Ç.Ö.’yü "Babası belli değil" denilerek küfür edildiği için artık dayanamadığını ve öldürmek zorunda kaldığını söylediği öğrenildi.

Oğlunu, 5 katlı inşaat halindeki bir binanın giriş katında öldürdüğünü söylemesi üzerine polisler sağlık ekipleriyle birlikte olay yerine gitti.

Ekipler, burada 4 yaşındaki çocuğu buldu. Çocuk hemen Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı; ancak kurtarılamadı. Çocuğun cenazesi otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Yapılan ilk otopsisinde çocuğun boğularak öldürüldüğü belirlendi.

Emniyete getirilen şüpheli anne ise sorgulandı. Zanlı sorgusundan sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

“Tişörtü çıkartıp onu boğmaya başladım”

Fatma Ö.’nün verdiği ifadesi ortaya çıktı. 5 yıl önce Ahmet Ö. ile evlendiğini ve 2 çocuğu olduğunu, kocasıyla arasında sıkıntı olduğu için baba evine döndüğünü anlatan Fatma Ö., şunları söyledi:

  • "Gençlik yıllarımdan beri intihar etme hissim vardı. Kendimi öldürmek istiyordum. 21 Ağustos günü babamın evindeyken eşim geldi ve oğlumu götürmek istedi. Ben buna izin vermedim. Daha sonra birden kendimi parçalama isteği, kafamı duvarlara vurma isteği oldu. Oğlumu da evden alarak dışarı çıktım. Oğlumu bir inşaata götürerek burada uyuttum. Daha sonra da uyurken üzerinde bulunan tişörtü çıkartıp onu boğmaya başladım. Uyanıp tepki vermek istedi ama ağzını kapattım. Daha sonra bileğimi jiletle keserek kendimi öldürmek istedim ama yapamadım. Çok pişmanım"
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >