Öğrencilerden 'şehrin sessiz sakinlerine' duyarlı seçim kampanyası

Proje kapsamında  5 yüz kilogram mama dağıtıldı.
Proje kapsamında 5 yüz kilogram mama dağıtıldı.

İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencisi 5 arkadaş, üniversitelerinin bulunduğu Kartal'da AK Parti Belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek için bir seçim kampanyası tasarladı. Sosyal medyada ilgi çeken seçim kampanyasının temel amacı ise işlevsiz bez parçalarından ziyade şehrin sessiz yaşayanları sokak hayvanlarına hizmet ediyor.

31 Mart yerel seçimlerine kısa süre kala partiler seçim çalışmalarına hız verirken dikkati çeken kampanya İstanbul Kartal'dan geldi. HayvanDostu pankart projesinin amacı ise sokak hayvanlarının karnının doyurmak.

Öğrenciler Kartal Belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek'le hatıra fotoğrafı çektirdi.
Öğrenciler Kartal Belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek'le hatıra fotoğrafı çektirdi.

Erdoğan işaret etmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart yerel seçimlerini işaret ederek kampanyalarda görüntü ve gürültü kirliliğine izin verilmeyeceğini ifade etmişti.

Öğrencilerden duyarlı seçim çalışması

İstanbul Şehir Üniversitesi'nde okuyan beş genç ise üniversitelerinin bulunduğu Kartal'da AK Parti Belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek'in seçim kampanyasını farklı bir boyuta taşıyarak her kesimin dikkatini çekmeyi başardı.

Pankartların üzerine yerleştirilen mamalar vatandaşların dikkatini çekti.
Pankartların üzerine yerleştirilen mamalar vatandaşların dikkatini çekti.

"İnteraktif olmak istedik"

Öğrencilerden Yusuf Öztemel seçim çalışmalarında başkan adayı Ebubekir Taşyürek için bir proje düşündüklerini belirterek, "Şehrin her yerinde yerel seçimler için pankartlar bulunuyordu, biz bu pankartların salt tanıtım amaçlı bez parçaları olmasını istemedik, pankartların daha çok dikkat çekmesini ve seçmeni mutlu etmesini hem de onların pankartların yanına kadar gelmelerini sağlayarak aday tanıtımımızın daha interaktif olmasını istedik ve bu yönde bir proje geliştirdik." ifadelerini kullandı.

Toplamda 5 yüz kilogram mama dağıtımı gerçekleştirildi.
Toplamda 5 yüz kilogram mama dağıtımı gerçekleştirildi.

HayvanDostu pankart projesiyle sosyal bir sorumluluk olan sokak hayvanlarının karınlarını doyurmayı amaçladıklarının altını çizen Öztemel, "Pankartlarımızın üzerine kediler için 15, köpekler için 15 paket olmak üzere 30 paket, yaklaşık 4 buçuk kilogram mamalar yerleştirdik. Bu pankarta gelen vatandaşlar buradaki mamaları alıp mahallesinde, sokağında bulunan kedi köpekleri besleyeceklerdi. İlk önce 12 farklı noktaya HayvanDostu Pankartları astık. Şehrin sessiz sakinleri olan hayvan dostlarımızın yoğun bulunduğu sahil bölgelerine ağırlık verdik. Çalışmanın ilk günü 5 arkadaş mamaların üzerine elimizle tek tek 3 bin 200 tane etiket kesip yapıştırdık, mamaları doldurduk." dedi.

Vatandaşlar da bu duyarlı seçim kampanyasından memnun olduklarını dile getirdi.
Vatandaşlar da bu duyarlı seçim kampanyasından memnun olduklarını dile getirdi.

Çalışmalar 1 günde tamamlandı

1 gün içinde çalışmalarını tamamladıklarını hatırlatan Öztemel sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından başkanımızla bir tanıtım filmi çektik. Çalışma birinci haftasını tamamlarken Kartal halkının yoğun ilgisiyle karşılandı. Bir hafta içinde HayvanDostu Pankartlar 65 farklı noktaya asıldı. 5 yüz kilogram mama dağıtıldı. Proje için bize destek veren Kartal Belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek’e ve 65 farklı noktaya pankartların asılmasında yardımcı olan Kartal Ak Parti mahalle teşkilatlarına teşekkür ediyoruz. Biz inanıyoruz, Kartal Güzel Olacak."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >